Sub Lupă

Urban SA, a IV-a ţeapă la Primăria Râmnicului

Firma de salubritate a depăşit termenul stabilit pentru achitarea redevenţei pe primele şapte luni ale anului

Termenul de 15 septembrie stabilit în urmă cu o lună şi jumătate de consilierii locali din Râmnicu Vâlcea pentru achitarea redevenţei de către Urban SA pentru primele şapte luni ale acestui an în care a prestat serviciul de salubrizare în oraş fără a mai avea măcar un cotract valabil pentru gestiunea acestui serviciu s-a dovedit a fi doar praf în ochii administraţiei locale. Propunerea făcută de actualul Executiv al Primăriei Râmnicu Vâlcea pentru prelungirea contractului cu 11 luni pentru firma patronată de Theodor Florescu a avut câştig de cauză la începutul lunii august, după ce reprezentanţii firmei Urban au semnat un acord prin care se angajau să vireze în conturile instituţiei suma reprezentând contravaloarea redevenţei pe primele şapte luni ale acestui an până la 15 septembrie. Pe 17 septembrie, în trezorerie nu se virase nici măcar un leu din cele 8,1 miliarde lei vechi.

„Aşteptăm cu gura căscată, sper să nu rămânem aşa!”

Cu datorii mai vechi către municipalitate, însumând aproape trei milioane de euro, Urban SA este cea mai mare gaură neagră a bugetului local, iar depăşirea termenului limită îi lasă pe reprezentanţii Direcţiei Economice din Primărie cu buza umflată. „Nu am primit niciun ban în trezorerie. Noi tot aşteptăm să vireze ceva, chiar dacă au depăşit termenul limită pentru respectarea angajamentului de plată”, afirmă directorul Direcţiei Economice al Primăriei Râmnicu Vâlcea, Ion Lepădat. Şi viceprimarul Ion Gigi Matei recunoaşte că se uită lung după banii care trebuiau să ajungă în contul instituţiei încă de la mijlocul lunii. „Aşteptăm cu gura căscată, sper să nu rămânem cu ea aşa! Au mai cerut un nou termen, dar au intrat deja în zona gri. Actul adiţional prin care contractul Urban SA cu Primăria era prelungit cu 11 luni a devenit deja nul din momentul în care nu au făcut plata până în 15 septembrie. Măcar am apucat să le tăiem facturile pentru primele opt luni şi, în cazul în care se întâmplă ceva cu firma, ne putem înscrie la masa credală. Aveau de achitat cam opt miliarde lei vechi, în afară de datoria mai veche, care este contestată în instanţă”, explică viceprimarul Matei.

Datornici cu ştate vechi

"Aşteptăm cu gura căscată, sper să nu rămânem cu ea aşa! Au mai cerut un nou termen, dar..., au intrat deja în zona gri. Actul adiţional a devenit deja nul. Măcar am apucat să le tăiem facturile pentru primele opt luni.", Ion Matei, viceprimar Rm. Vâlcea

Firma lui Florescu a devenit încă din 2008 unul dintre datornicii obişnuiţi ai Primăriei Râmnicului, atingând până la 15 septembrie 2012 un grad de îndatorare de aproximativ 3 milioane euro pentru neplata redevenţei pe gestionarea serviciului de salubritate. Suma este contestată de reprezentanţii firmei care susţin că eşafodajul contabil prin care s-a stabilit redevenţa este imposibil de aplicat. De la începutul acestui an, moment în care contractul de delegare a gestiunii serviciului public de salubrizare din Râmnicu Vâlcea a expirat, Urban SA a blocat orice iniţiativă de reluare a licitaţiei pentru delegarea acestui serviciu. În plus, a solicitat încheierea unui act adiţional pentru prelungirea contractului pentru 11 luni, perioadă în care a fost ţinută „pe tuşă” de o hotărâre judecătorească care introdusese pe piaţă firma Rosal.

Firma lui Florescu, pe ducă

Printre edilii care au avut de furcă de-a lungul timpului cu termenele şi reeşalonările la plată acordate firmei patronate de Theodor Florescu se numără şi fostul primar Romeo Rădulescu. „Nu văd cum ar fi putut să plătească ceva. Pe lista marilor datornici la ANAF, Urban SA apare cu o datorie înregistrată faţă de bugetul de stat de peste 600 miliarde lei vechi. Se menţionează, de asemenea, că s-a declanşat procedura de executare silită. Societatea are toate conturile blocate. Şi eu am încheiat un act adiţional la începutul acestui an, pentru asigurarea gestiunii serviciului de salubrizare timp de trei luni, până la organizarea unei licitaţii. Nu au plătit nimic şi au blocat şi organizarea licitaţiei. Nu aş avea mare încredere în niciun angajament asumat de Urban SA în condiţiile în care ei refuză de ani de zile să primească facturile emise de noi”, susţine Romeo Rădulescu.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...