Sport

Fotbal, Liga a 2-a - CSM Rm. Vâlcea - FCM Tg. Mureş 1-2

E greu fără Artimon

CSM Râmnicu Vâlcea a suferit cel de-al doilea eşec consecutiv în campionat, sâmbătă, în Zăvoi, 1-2 cu FCM Târgu Mureş

CSM nu se regăseşte după plecarea fostului antrenor, Alin Artimon, alb-albaştrii fiind departe de evoluţiile şi rezultatele din finalul sezonului trecut sau din amicalele din vară. Noul tehnician, Schumacher, în loc să meargă pe ce a construit Artimon, vine cu improvizaţii de genul Vasile fundaş dreapta şi îi titularizează fără justificare pe Toma, Traore sau Daouda.

Protagonistul negativ al meciului cu Tg. Mureş a fost portarul adus de la Farul, Toma, care i-a exasperat pe cei 700 de suporteri cu faptul că nu iese niciodată când trebuie dintre buturi şi viceversa, când totuşi iese, nu găseşte mingea. Astfel, Tg. Mureş a controlat clar prima repriză, în care a marcat de două ori, dar şi-a creat şi alte ocazii mari. În minutul 16, C. Cristea a irosit o ocazie antologică, luft din 2 metri cu poarta goală. Golul a venit logic, în minutul 24, după o centrare în faţa porţii, la care Toma a rămas ţintuit, iar Precup a înscris din câţiva metri. Peste doar trei minute a venit şi al doilea gol, la o fază asemănătoare, cu Toma care nu iese pe centrare şi Cristea marcând cu capul din câţiva metri. Fanii au vociferat şi au cerut imediat intrarea lui Tufişi, dar Schumacher l-a scos pe Vasile, un jucător care putea ajuta ofensiva dacă era folosit pe postul obişnuit.
Imediat după pauză, a venit golul lui Văduva, care a înscris cu un şut plasat din careu şi a reaprins meciul. Cristea este ghinionistul oaspeţilor, acesta ratând în minutul 51 o altă ocazie imensă. Apoi, Vâlcea îşi creează câteva faze periculoase. Mai întâi, portarul Abraham respinge lovitura cu capul a lui Neagoe, apoi scoate cu greu şutul lui Vătăjelu. În final, după o lovitură liberă, Stoica se trezeşte cu mingea în picior, dar este şi el surprins şi nu profită. În final, Tg. Mureş, o echipă cu multă experienţă, îşi conservă avantajul şi obţine cele trei puncte. În schimb, CSM rămâne „lanterna roşie”, fără niciun punct după două jocuri.
Managementul defectuos asigurat de patronul Rufă aduce din nou echipa vâlceană în recul şi fixată în coada clasamentului. Concret, îndepărtarea lui Artimon, transferurile total neinspirate ale lui Rufă, nepăstrarea unor jucători de calitate veniţi în vară la sugestia fostului tehnician, precum Pascal, S. Popescu sau Pasăre, dar şi modul în care Schumacher alcătuieşte echipa, se răsfrâng acum din plin asupra alb-albaştrilor. Din păcate pentru Vâlcea, Artimon face acum minuni pentru Farul, 3-0 cu Tulcea, meci în care Sergiu Popescu a marcat şi a oferit o pasă de gol, timp în care Rufă se agita degeaba în gura tunelului din Zăvoi.
Prezent în tribună, alături de patronul Rufă, edilul Râmnicului, Emilian Frâncu s-a arătat şi el dezamăgit de jocul CSM-ului. „Nu mi-a plăcut ce am văzut, dar după patru jocuri vom face o analiză amănunţită, cu conducerea clubului şi antrenorii. Este drept că a fost un program mai greu în acest start de campionat, dar aştept ca echipa să îşi revină. Am remarcat că echipa este dezorganizată la fazele fixe, mereu atacanţii adverşi rămân liberi”, a spus Frâncu.

„Îmi asum responsabilitatea”

"S-au luat goluri pe greşeli personale, portarul Toma a venit recent, nu vreau să dau vina doar pe el, toţi suntem de vină, împreună cu mine. S-au luat goluri pe greşeli personale.", Constantin Schumacher, antrenor CSM

Tehnicianul din Zăvoi, Constantin Schumacher nu are experienţă şi, deşi face antrenamente moderne şi plăcute, pare departe de puterea de mobilizare a echipei pe care o avea Artimon. În plus, „Şumi” nu este inspirat la formula de start şi i-a titularizat eronat pe Daouda, Traore sau Toma, în timp ce Vasile este folosit pe alt post decât cel de atacant dreapta, unde dă randament maxim. „Îmi asum responsabilitatea, sper ca toţi să învăţăm, să nu mai repetăm greşelile şi în meciurile viitoare să arătăm altă faţă. Sunt de trei săptămâni la echipă, nu am fost eu cu ei înainte şi încerc să continui ce au făcut alţii. S-au luat goluri pe greşeli personale, portarul Toma a venit recent, nu vreau să dau vina doar pe el, toţi suntem de vină, împreună cu mine. Când primim gol, echipa nu poate reveni, mi-aş dori un jucător exponenţial, care să poată aduna jucătorii în jurul lui în timpul meciului. Sper ca următorul joc, cu Sibiu, să arătăm adevărata faţă, sper să fie o schimbare totală, mai ales în atitudinea lor”, a spus tehnicianul Constantin Schumacher.

Mitu mai are de luat 4 mii de euro

Demis în urmă cu şase luni, fostul tehnician al CSM-ului, Marius Mitu, a câştigat memoriul depus la Comisia de soluţionare a Litigiilor de la FRF şi are de primit de la clubul din Zăvoi circa 4.000 de euro. Patronul CSM-ului, Cătălin Rufă, trebuie să plătească această sumă până la 23 septembrie, dată după care echipa ar putea fi neprogramată. „Nu am reziliat încă contractul cu CSM, dar este treaba mea şi a domnului Rufă. Eu am jucat un an accidentat pentru acest club, am acceptat să antrenez deşi nu am licenţă şi am cerut mereu să vină alt tehnician, am adus bani de acasă şi am împrumutat clubul. Apoi, am fost atacat în presă, deşi, când a fost greu şi ne luptam pentru supravieţuire, nu a venit niciun antrenor să preia echipa, iar când am salvat-o şi mai trebuiau doar trei puncte, care oricum veneau la masa verde cu Turda, am fost îndepărtat. S-a spus că era echipa nepregătită, dar cu mine câştigam pe final de meci, ce mari rezultate s-au obţinut după plecarea mea, a mai urcat un loc în clasament, poate cu mine ajungeam pe locul 8. A ajuns cumva CSM în Liga 1, că văd că stă în Liga a 2-a de peste 20 de ani”, a spus Mitu.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...