Ultima Oră

Contractul pentru studiul de fezabilitate al autostrăzii Sibiu-Piteşti a fost suspendat

Contractul privind actualizarea studiului de fezabilitate pentru autostrada Sibiu-Piteşti, asocierea Spea Engineering SA Roma Italia Sucursala Bucureşti-TecnicConsulting Engineering Romania a fost suspendat.

“Cel mai aşteptat studiu de fezabilitate din cadrul Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România, respectiv documentaţia care stă la baza proiectării autostrăzii Sibiu-Piteşti, a fost suspendat. Studiul de fezabilitate pentru partea din mijloc a autostrăzii Sibiu-Piteşti ar putea să nu mai fie realizat de asocierea Spea Engineering SA Roma Italia Sucursala Bucureşti-TecnicConsulting Engineering Romania. Autostrada Sibiu-Piteşti este împărţită în cinci segmente. Se va relua licitaţia pentru contractul privind actualizarea studiului de fezabilitate pentru autostrada Sibiu-Piteşti, porţiunile din 2, 3 şi 4. Asocierea Spea Engineering SA Roma Italia Sucursala Bucureşti-TecnicConsulting Engineering Romania a realizat studiul de fezabilitate numai pentru tronsoanele 1 şi 5. Se pare că asocierea nu a reuşit realizarea, la timp, a tuturor studiilor pentru cele trei porţiuni şi au existat anumite probleme de mediu”, au declarat surse din Ministerul Transporturilor, conform capital.ro.

Primii bani pentru autostrada Piteşti-Sibiu s-au facturat în mai 2016

Asocierea Spea Engineering SA Roma Italia Sucursala Bucureşti-TecnicConsulting Engineering Romania a facturat primii bani de la Compania Naţională de Autostrăzi din România în mai 2016. Conform facturii înregistrate la CNADNR, Spea Engineering SA Roma Italia Sucursala Bucureşti a încasat un avans în valoare de 3,6 milioane lei pentru revizuirea/actualizarea studiului de fezabilitate autostrada Piteşti-Sibiu.

Contractul de revizuire a studiului de fezabilitate pentru autostrada Sibiu-Piteşti a fost atribuit prin procedură de licitaţie publică asocierii Spea Ingegneria Europea, sucursala din Bucureşti, contractul având o durată de implementare de 17 luni, potrivit unui comunicat transmis luni de CNAIR.

Contractul „Revizuire/Actualizare Studiu de Fezabilitate pentru Autostrada Sibiu-Piteşti” a fost atribuit prin procedura de licitaţie publică deschisă asocierii Spea Ingegneria Europea SA Milano Italia Sucursala Bucureşti Tecnic Consulting Engineering România SRL, anunţă Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

Finanţarea proiectului este asigurată din Fonduri de Coeziune (85%) şi bugetul de stat (15%).

CNAIR a supus dezbaterii publice cele cinci variante de traseu ale Autostrăzii Sibiu-Piteşti, încă din faza realizării Studiului de Fezabilitate şi a declanşat discuţii cu autorităţile locale şi cu toţi cei interesaţi.

Având în vedere importanţa acestui proiect, autostrada Sibiu-Piteşti, la nivelul CNAIR s-a înfiinţat încă de anul trecut colectivul de lucru - Unitatea de Implementare pentru Revizuirea/Actualizarea Studiului de Fezabilitate (SF) pentru „Autostrada Sibiu-Piteşti”. Această unitate, în cadrul căreia au fost desemnaţi 18 angajaţi ai CNAIR de diferite specializări, va urmări procesul de realizare a SF-ului şi, în mod special, realizarea studiilor de specialitate la nivel de detalii, astfel încât să fie respectate standardele de calitate impuse de UE.

Pentru realizarea eficientă a Studiului de Fezabilitate, compania a decis în luna decembrie 2016 suspendarea contractului pentru o perioadă de trei luni întrucât în sezonul de iarnă nu se pot realiza investigaţii de teren, în special studii geotehnice.

În cadrul CTE-CNAIR din noiembrie 2016 a fost avizat traseul pentru ultimele secţiuni ale autostrăzii Sibiu - Piteşti, după cum urmează: secţiunea 2 (Boiţa – Racoviţa, de la km 15+000 la km 43+000) şi secţiunea 3 (Racoviţa – Văleni, de la km 43+000 la km 72+000).

Astfel, traseul întreg al Autostrăzii Sibiu – Piteşti, în lungime de aproximativ 123 km, este compus din şase secţiuni:
- Secţiunea 1, Sibiu - Boiţa, de la km 0 la km 15+000, asigură legătura între DN 7 (Defileul Văii Oltului) prin continuarea autostrăzii existente;
- Secţiunea 2, Boiţa - Racoviţa de la km 15+000 la km 43+000, leagă localitatea Boiţa cu localitatea Racoviţa;
- Secţiunea 3, Racoviţa-Văleni de la km 43+000 la km 72+000, asigură continuitatea autostrăzii prin Valea Băiaşului făcând conexiunea dintre Defileul Oltului şi Defileul Văii Topologului;
- Secţiunea 4, Văleni - Curtea de Argeş, de la km 72+000 la km 90+000 traversează Valea Topologului, face conexiunea cu localitatea Curtea de Argeş;
- Secţiunea 5, Curtea de Argeş – Piteşti, de la km 90+000 la km 123+037, leagă localitatea Curtea de Argeş cu oraşul Piteşti şi autostrada existentă prin valea Argeşului;
- Secţiunea 6, această secţiune constă în reabilitarea a 14 km de Drum Naţional, respectiv DN 73C fiind drum de legătură între Nodul Rutier Tigveni şi Râmnicu Vâlcea, precum şi construcţia a 2,5 km de drum nou.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...