Sport

Handbal feminin, Liga Naţională, ASC Corona 2010 Braşov - HCM Râmnicu Vâlcea 25-21 (13-7)

HCM Rm. Vâlcea a pierdut la Braşov şi coboară pe locul şapte în clasament

Într-o partidă contând pentru Liga Naţională de handbal feminin, Corona Braşov a învins formaţia din Rm. Vâlcea, întrerupând astfel seria de victorii a vâlcencelor

Echipa de handbal feminin HCM Rm. Vâlcea a pierdut, duminică, meciul în deplasare, la Braşov, cu ASC Corona 2010, cu scorul de 25-21 (13-7).

Meci excelent făcut de handbalistele Coronei, duminică după amiaza, în Sala Sporturilor „Dumitru Popescu Colibaşi“ din Braşov. Corona a câştigat cu 25-21 (13-7) meciul cu HCM Rm. Vâlcea, ajutată din tribună de un public fabulos, dar şi de portăriţa Denisa Dedu, care a făcut un joc excelent, închizând mare parte din meci poarta.

“Vreau să felicit din toată inimă echipa, pentru că ele au fost actorii, iar în al doilea rând vreau să felicit acest public minunat, care ne-a încurajat din primul până în ultimul minut. Ştiam că vom întâlni o echipă cu pretenţii, mai ales după ultimele lor trei victorii, o echipă care a speriat mai toată Liga Naţională cu rezultatele lor. Cu toate astea, prin dăruirea şi ambiţia fetelor, care au spus că joacă acasă şi vor să arate ce pot în faţa publicului propriu, am reuşit să păstrăm cele 3 puncte la noi. Sunt foarte mulţumit de apărare, cel puţin în prima repriză, când am avut şi un portar în formă maximă. În repriza a doua apărarea noastră a cedat şi datorită celor două eliminări la Ţăcălie şi la Oana Bondar, cărora le-a fost teamă apoi să mai pună mâna. Apoi Gavrilă ne-a luat cu acele depăşiri din alergare, fiind cel mai bun om al adversarului nostru“, a declarat Dumitru Berbec, antrenorul ASC Corona 2010 Braşov.

Dedu a închis poarta

Portarul Denisa Dedu, care a fost la nivelul prestaţiilor pe care le-a avut la Campionatul European, închizând mare parte din meci poarta Braşovului, a declarat la final că este fericită şi că nu este doar victoria ei, ci a întregii echipe. ”A fost un meci senzaţional făcut de toată echipa şi victoria este a noastră, nu doar a mea. Mă bucur mult că am reuşit să câştigăm azi. Consider că azi am arătat atitudine şi lucrul ăsta ne-a împins de la spate“.

Pentru Corona au marcat: Chiper - 7 g, Pricopi - 5 g, Crăciun - 4 g, Dincă şi Neagu - câte 3 g, Dedu, Bondar şi Ciuciulete - câte 1 g.

În clasament, HCM a coborât pe locul şapte, în timp ce Corona a urcat pe poziţia a şasea, cu 19 puncte, la două lungimi de CSM Roman şi la şase puncte de ocupanta poziţiei a patra, HC Zalău. Pe locul al treilea este SCM Craiova, cu 26 de puncte, dar oltencele au şi un meci în plus. În faţă, sunt CSM Bucureşti, 39 puncte şi Dunărea Brăila, 31 puncte.

HCM Rm. Vâlcea va juca în etapa viitoare tot în deplasare, la Cisnădie, marţi, 14 februarie, de la ora 16.00.

Rezultate etapa a 16-a:

CSM Roman - CSM Bucureşti 24-27
U Cluj - CSM Bistriţa 24-25
SCM Craiova - Unirea Slobozia 33-28
HC Zalău - Danubius Galaţi 35-17
Corona Braşov - HCM Rm. Vâlcea 25-21

Clasament:

1. CSM Bucureşti 39 pct
2. Dunărea Brăila 31
3. SCM Craiova 26
4. HC Zalău 25
5. CSM Roman 21
6. Corona Braşov 19
7. HCM Rm. Vâlcea 19
8. U Cluj 15
9. CSM Bistriţa 15
10. Măgura Cisnădie 11
11. Danubius Galaţi 8
12. Unirea Slobozia 5
13. Cetate Deva 0
14. CSM Ploieşti 0

CSU Danubius Galaţi a fost penalizată cu un punct, după ce a folosit o jucătoare în stare de suspendare în prima etapă cu CSM Bucureşti.
Locurile 11-12 vor participa la un turneu de baraj.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...