Politică

Neaţă Eugen: “Rămân ferm şi continui să susţin programul de guvernare”

Fiecare dintre noi are dreptul la liberă exprimare, dar haideţi înainte de a mai propaga mesajele celor care au fost la putere până acum, să va informaţi, să inţelegeţi că în joc este viitorul nostru şi al copiilor noştri. PSD a fost ales cu votul majoritar al populaţiei, nu a preluat puterea prin diversiune şi manipulare.

Am privit cu mare atenţie protestele ce se desfăşoară şi am constatat că cei care ies în stradă sunt reprezentanţi ai unor partide politice (PNL şi USR), reprezentanţi ai unor instituţii cărora le este interzis prin lege să participe sau sa instige oamenii la aceste lucruri. Pentru că România începe să aiba un parcurs economic în creştere, o democraţie stabilă şi un sistem legislativ bun, se încearcă prin fel şi fel de tertipuri ca votul românilor din luna decembrie să fie anulat. Cu toţii trebuie să ne mobilizăm pentru a ajuta la dezvoltarea ţării noastre, iar oamenii să primească ceea ce le-a fost luat: bunăstarea, respectul, liniştea şi demnitatea.

Cei care mi-aţi acordat votul în data de 11 decembrie, aţi făcut-o cu încredere. Acum, vă rog pe toţi cei care aveţi încredere în mine, în PSD şi în noul Guvern, să nu vă alăturaţi celor care participă la manifestaţii neautorizate, manipulate pe reţelele de socializare.

Ordonanţa dispusă de către Ministerul de Justiţie este una benefică pentru România. Drepturile şi libertăţile omului sunt total ignorate. Singurii care au mai vorbit în ultima perioadă au fost unii ziarişti. Acum, ei sunt chemaţi pentru a fi interogaţi în Parchete, sunt intimidaţi şi ameninţaţi. Dacă vom continua în acest ritm, există şanse ca pe viitor să nu mai poată vorbi nimeni, iar singurii vinovaţi că s-a ajuns în această situaţie, suntem noi toţi.

În absenţa unor modificări substanţiale ale actualei legislaţii, orice procuror din ţară poate trimite în faţa instanţelor peste 75% din populaţia României. Orice instanţă sufocată de dosare poate condamna oameni nevinovaţi fără probe solide, ci pe bază de informaţii, denunţuri sau suspiciuni rezonabile.

Observ că manifestanţii nu ştiu pentru ce militează, care este scopul şi încotro doresc să se îndrepte. Sunt mii de cazuri în care au fost acuzaţi şi arestaţi oameni nevinovaţi, şi aici vă dau exemple: cazul Mircea Diaconu, Mariana Rarinca, Mircia Gutău, Gabriel Berca, Ludovic Orban şi multi alţii. Cazuri despre care s-a vorbit de-a lungul timpului şi care s-au dovedit a fi abuzive. Cei care protejaţi aceste nedreptăţi, v-aţi întrebat vreodată cum ar fi fost să fiţi dumneavoastră în această situaţie sau un membru al familiei?

Rămân ferm şi continui să susţin programul de guvernare, ordonanţele date şi am toată încrederea că împreună cu voi, cei care inţelegeţi că măsurile luate sunt pentru oameni, vom reuşi să aducem ţara noastră acolo unde îi este locul.

Pentru o mai mare acurateţe a celor spuse, voi adăuga şi mesajul ministrului de justiţie, domnul Florin Iordache:

"Oamenii au ieşit în stradă, indignaţi de Ordonanţa de urgenţă a Guvernului, folosind argumente preluate de pe reţelele sociale. Doar că nu e nimic secret, ilegal sau imoral în caracterul acestei ordonanţe. Şi voi explica acest fapt cu contra-argumente la ”argumentele” vehiculate pe reţelele sociale. Îi îndemn pe toţi cei care şi-au strigat în stradă nemulţumirile să citească cu atenţie şi responsabilitate, cu ochii lor şi nu ”prin ochii altora”, atât textul ordonanţei de urgenţă, cât şi explicaţiile mele de mai jos.

1. Modificări la Codul penal şi Codul de procedura penală nu se fac prin ordonanţă de urgenţă. FALS! Guvernul Ciolos a operat 151 de modificări în ambele Coduri, multe dintre ele fiind considerate la limita constituţionalităţii de către Asociaţia pentru Apărarea Drepturilor Omului în România (http://www.evz.ro/modificarile-codurilor-penale-o-bomba-anticonstitutionala-sub-guvernul-ciolos.html). PSD nu a creat niciun fel de precedent şi nici nu a făcut ceva nemaivăzut.

2. S-a dezincriminat abuzul în serviciu. FALS! Textul art. 297 din Codul penal a fost declarat neconstituţional şi era ambiguu, de aceea trebuia modificat. Prin noua formă, am clarificat infracţiunea de abuz în serviciu sub două aspecte: a) ca infracţiune de corupţie, sub incidenţă penală, atunci când prejudiciul depăşeşte valoarea de 200.000 de lei SAU reprezintă vătămare gravă, certă şi efectivă a intereselor legitime ale unei persoane fizice sau juridice; b) sub incidenţa Codului muncii, atunci când prejudiciul este mai mic de 200.000 de lei.

3. Autorităţile se protejează de răspundere cu privire la acte normative şi pot fura sub limita de 200.000 de lei. FALS! Prin Ordonanţă menţionăm că faptele de abuz în serviciu nu se pot aplica în cazul emiterii, aprobării sau adoptării de acte normative. Actele normative, chiar şi la nivelul administraţiei locale, reprezintă reglementări cu caracter general, impersonale, care produc efecte tuturor, şi SE DIFERENŢIAZĂ de actele administrative individuale, care produc efecte, de regulă, faţă de o persoană, sau uneori faţă de mai multe persoane, nominalizate expres în conţinutul acestor acte (exemplu: hotărâri de consiliu local de atribuire a administrării unor servicii).
În acest moment, avem nevoie de calm şi luciditate. Poate comunicarea din ultimele zile a fost deficitară şi am dat ocazia rău-voitorilor la interpretări forţate. Tocmai de aceea, sper ca acest mesaj să clarifice aspectele considerate controversate".

Deputat PSD de Vâlcea, Eugen Neaţă

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...