Sport

Fotbal, Liga a 2-a - Damila Măciuca - Voinţa Sibiu 2-0

Revelaţia de la Drăgăşani

Gonită de la Râmnicu Vâlcea de Rufă, Damila Măciuca impresionează la Drăgăşani, unde a câştigat din nou, 2-0 cu Voinţa Sibiu

Deşi este o echipă nou-promovată, Damila s-a impus din nou pe teren propriu, la Drăgăşani, 2-0 cu Voinţa Sibiu şi alb-verzii sunt, aşa cum a promis patronul Dan Niţu, revelaţia seriei. Deocamdată, Damila este singura echipă din serie cu punctaj maxim, însă, e drept, a disputat doar două partide, ambele pe teren propriu.

Vâlcenii au jucat din nou foarte bine în faţa unei echipe care nu a arătat deloc că este ameninţată cu desfiinţarea din cauza problemelor financiare. Alb-verzii şi au controlat prima parte, dar golul a venit chiar înainte de pauză, când Edi Stoica şutează dintr-o lovitură liberă, mingea ajunge cu noroc la Codin, iar atacantul vâlcenilor înscrie din apropiere.
Partea secundă debutează cu o ocazie mare a lui Bogdan Geantă, a cărui reluare din câţiva metri este salvată de Dani. Vine şi replica sibienilor, după o acţiune creată de Dudiţă, dar Petrescu nu profită. În minutul 65, Codin şutează de la distanţă, dar mingea loveşte bara porţii sibiene. Cu un sfert de oră înaintea finalului, Drăgăşaniul exultă, după ce Iordache îl lansează pe Voinea, care duce scorul la 2-0. Scorul putea lua proporţii, dar Lircă trimite în bară dintr-o lovitură liberă.
Astfel, Damila se impune cu 2-0, un rezultat identic şi cu aceiaşi marcatori ca în prima etapă, cu Tg. Mureş. În etapa următoare, Damila va juca în deplasare, cu FC Maramureş, o echipă care nu a impresionat până acum. Jocul se va disputa la Bistriţa, acolo unde maramureşenii şi-au ales să joace partidele de pe teren propriu.
Mijlocaşul Iosif Melcea este bucuros că a revenit acasă. „Sper să o ţinem tot aşa şi să fim în obiectiv până la iarnă, locurile 1-6, apoi, dacă se va schimba ţinta, vom vedea. Până atunci, vrem să câştigăm fiecare partidă, să acumulăm cât mai multe puncte. Eu sunt fericit că am revenit acasă, la Vâlcea, unde am găsit un colectiv extraordinar, dar şi multă seriozitate la conducere, ce se promite se şi dă. Am fost foarte dezamăgit de ce am păţit în primăvară la FC Olt, unde în ultimele şapte luni de contract am luat doar două salarii”, a declarat inimosul mijlocaş de bandă dreapta.

"Sper să o ţinem tot aşa şi să fim în obiectiv până la iarnă, locurile 1-6, apoi, dacă se va schimba ţinta, vom vedea. Până atunci, vrem să câştigăm fiecare partidă, să acumulăm cât mai multe puncte.", Iosif Melcea, fotbalist Damila Măciuca

Lincar, invincibil pe banca Damilei

Tânărul antrenor Erik Lincar rămâne neînvins în jocurile oficiale pe banca Damilei, tehnicianul ajungând la o serie impresionantă de 18 partide fără eşec. Sub bagheta lui Lincar, măciucanii nu au pierdut nici un meci în sezonul trecut, în returul Seriei C4, dar nici în cele trei jocuri disputate în acest sezon, două în campionat şi unul în cupă. „Am întâlnit o echipă bună, noi nu am fost la nivel maxim, dar noi am controlat jocul, ne-am creat ocazii şi victoria este meritată. Felicit echipa, dar şi publicul, pe care îl aşteptăm să ne susţină în număr cât mai mare. Urmează jocul din deplasare cu FC Maramureş, de unde sper să aducem punct sau puncte, pentru că apoi vine o serie dificilă de patru jocuri, cu echipe de tradiţie, în care se poate întâmpla orice”, a spus tehnicianul Eric Lincar.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...