Eveniment

Doi copii minori din Drăgoeşti, preluaţi în custodia DGASPC Vâlcea

Proiectul iniţiat de prefectul Radu Renga, Grupul de Intervenţie Rapidă, gândit ca un parteneriat interinstituţional cu scopul de a preveni şi combate fenomenul de abuz împotriva persoanelor continuă să aibă efecte în judeţ, reuşind să aducă, joi, 2.02.2017, în custodia Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Vâlcea doi copii minori.

Aceasta a fost a doua acţiune a Grupului de Intervenţie Rapidă, care a avut loc în cursul zilei de joi, 2.02.2017, la sesizarea conducerii Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Vâlcea, în persoana domnului director executiv Nicolae Badea. În urma apelului, membri ai Grupului de Intervenţie Rapidă, respectiv ai Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Vâlcea, ai Serviciului Judeţean de Ambulanţă Vâlcea, ai Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Vâlcea, precum şi ai Instituţiei Prefectului - judeţul Vâlcea, s-au deplasat în regim de urgenţă în localitatea Drăgoeşti.

Acţiunea s-a finalizat prin preluarea celor doi copii minori de reprezentanţii DGASPC Vâlcea, iar în momentul de faţă, aceştia se află în custodia instituţiei menţionate, care urmează să instituie măsurile ce se impun într-o asemenea situaţie.

Menţionăm că cei doi minori se aflau sub monitorizarea atât a specialiştilor din cadrul Primăriei Drăgoeşti, cât şi a celor din cadrul DGASPC Vâlcea. De asemenea, s-a considerat că este necesară instituirea măsurilor de protecţie de urgenţă, date fiind atât situaţia stării de sănătate a ambilor părinţi, cât şi necesitatea asigurării condiţiilor de îngrijire adecvate pentru cei doi minori.

Reamintim că proiectul iniţiat şi implementat de reprezentantul Guvernului în teritoriu a avut prima sesiune de formare în data de 19 octombrie 2016, în oraşul Brezoi. La deschiderea sesiunii, prefectul Radu Renga preciza că îşi doreşte ca prin asemenea întâlniri să se creeze ”o reţea de comunicare” în rândul comunităţilor.

Instituţiile implicate în planul de colaborare sunt următoarele: Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Vâlcea, Inspectoratul Judeţean de Poliţie, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean, Direcţia de Sănătate Publică, Inspectoratul Şcolar Judeţean, Serviciul de Ambulanţă, Inspectoratul Teritorial de Muncă şi Agenţia Naţională Împotriva Traficului de Persoane- Centrul Regional Piteşti.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...