Administraţie

Viceprimarul Eusebiu Veţeleanu a reprezentat Râmnicu Vâlcea la manifestarea anuală “Săptămâna Europeană a Democraţiei Locale” de la Strasbourg

Viceprimarul Eusebiu Veţeleanu a reprezentat Râmnicu Vâlcea la manifestarea anuală pan europeană “Săptămâna Europeană a Democraţiei Locale”, care s-a ţinut la Consiliul Europei din Strasbourg, unde au fost prezenţi 23 de parteneri din 11 ţări reprezentate.

Scopul principal al manifestării anuale “Săptămâna Europeană a Democraţiei Locale” este încurajarea cetăţenilor, în special a celor tineri, de a participa la activităţile desfăşurate de instituţiile publice locale şi de a promova principiile democratice în rândul cât mai multor oameni.

"«Săptămâna Europeană a Democraţiei Locale» este un instrument pentru a face democraţia locală mai accesibilă şi uşor de înţeles pentru toţi cetăţenii, facilitând implicarea lor directă în procesul de luare a deciziilor pe chestiuni care îi privesc. Acesta este motivul pentru care autorităţile locale alese şi asociaţiile naţionale ale autorităţilor locale şi regionale sunt principalii parteneri ai «European Local Democracy Week (ELDW)»", a subliniat secretarul Congresului general Andreas Kiefer.

Participanţii au prezentat activităţile pe care le-au organizat în 2016, dintre care multe au fost direct legate de tema de anul trecut, "trăind împreună în societăţi culturale diverse". Ei au făcut schimb de experienţă şi de bune practici, şi au discutat tema pentru 2017, care va sărbători a 10-a aniversare, precum şi posibile evoluţii pentru ediţiile viitoare.


 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...