Eveniment

Plan de acţiune în cazul atacurilor urşilor

Prefectul de Vâlcea, Radu Renga, s-a întâlnit joi, 2.02.2017, cu reprezentanţii mai multor instituţii cu atribuţii în gestionarea incidentelor şi situaţiilor de urgenţă generate de animalele sălbatice care, accidental, ajung în comunităţile umane.

Scopul întrevederii a fost acela de a stabili procedura de lucru în situaţiile de risc induse de prezenţa animalelor sălbatice în comunităţile umane, în situaţia de faţă a urşilor, cu specificarea atribuţiilor care îi revin fiecăreia dintre instituţiile implicate într-o asemenea situaţie.

Menţionăm că pentru prevenirea unor posibile incidente în care exemplare de urs sau alte animale sălbatice pot pune în pericol sănătatea şi securitatea locuitorilor, instituţii precum Inspectoratul Judeţean de Jandarmi, Inspectoratul Judeţean de Poliţie, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor, Direcţia Silvică, Garda Forestieră sau Agenţia Judeţeană pentru Protecţia Mediului vor interveni, în mod unitar, în baza procedurii elaborate.

În urma discuţiilor purtate, s-a decis ca la procedura de acţiune să contribuie şi reprezentanţii Parcului Naţional Cozia, dar şi gestionarii fondurilor de vânătoare, având în vedere dotările logistice, dar şi resursele umane specializate pe situaţiile de risc potenţiale specifice judeţului Vâlcea de care aceste entităţi dispun.

În urma elaborării modului de acţiune în situaţiile de risc, acesta va fi adoptat şi aplicat de Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă prin Ordin al Prefectului.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...