Actualitate

Controale ale Poliţiei Locale din Râmnicu Vâlcea privind încălcări ale legislaţiei care interzice fumatul în spaţiile publice

În ultimele zile, Poliţia Locală a efectuat aproape 70 de controale la unităţi de alimentaţie publică din întreg municipiul Râmnicu Vâlcea pe linia respectării prevederilor Legii nr. 15/2016 care modifică Legea nr. 349/2002 pentru prevenirea şi combaterea efectelor consumului produselor din tutun.

Cu această ocazie, proprietarii unităţilor verificate au fost informaţi asupra obligaţiilor ce le revin în acest context legislativ, precum şi asupra amenzilor ce pot fi date în cazul în care se constată încălcări ale legislaţiei care interzice fumatul în spaţiile publice. În urma acestor controale a fost dat un avertisment unei persoane surprinsă că fuma o ţigară electronică într-un bar din zona Ostroveni.

Pe aceeaşi direcţie de acţiune, în baza unei sesizări făcută de un cadru didactic, poliţiştii locali au depistat 3 elevi care fumau într-unul din grupurile sanitare ale Liceului Economic, aceştia fiind amendaţi cu suma de 100 lei fiecare.

Suplimentar faţă de aceste acţiuni, în baza unui protocol de colaborare, Poliţia Locală a participat duminică noaptea, alături de specialiştii de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, la verificări ale unor unităţi de alimentaţie publică din zona centrală a Râmnicului.

Astfel de controale vor continua şi în perioada următoare.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...