Eveniment

Turişti înzăpeziţi salvaţi de jandarmii vâlceni

Joi, 26.01. a.c., în jurul orelor 22:15, jandarmii au fost solicitaţi, prin intermediul Sistemului Naţional Unic pentru Apeluri de Urgenţă “112”, să participe la o acţiune de salvare a două persoane de sex masculin,care au rămas inzăpezite in autoturismul personal, pe drumul dintre localităţile Sebeş-Alba şi Obârşia Lotrului, la aproximativ 3 km de limita judeţului Vâlcea.

În urma discuţiilor telefonice purtate de către operatorul 112 al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Vâlcea cu apelantul, s-a stabilit că cei doi turişti nu sunt răniţi şi că solicită să fie salvaţi şi conduşi până în localitatea Obârşia Lotrului, unde se vor caza.
De asemenea, s-a cerut ajutorul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Alba, care a raportat existenţa a încă patru persoane rămase înzăpezite într-un autoturism marca “KIA”, la 1 km spre Obârşia Lotrului pe raza judeţului Vâlcea.

În acţiunea de căutare, echipajul de jandarmi s-a întâlnit cu cele patru persoane din auto marca “KIA”, între timp sosind şi trei jandarmi de la Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Alba.

Turiştii au fost însoţiţi de jandarmi din cadrul IJJ Vâlcea în siguranţă la o pensiune.

Cele două persoane care au apelat SNUAU “112”, de la ora 22,15, au ajuns singure în localitatea Obârşia Lotrului, raportând faptul că au ajuns în siguranţă la o pensiune, unde s-au şi cazat.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...