Administraţie

Investiţie belgiană în 500 de noi locuri de muncă la Budeşti, frânată de lipsa unui drum de legătură cu DN 7

Consilierii judeţeni PNL solicită CJ Vâlcea să se asocieze, la fel ca în cazul Faurecia, cu localitatea pentru amenajarea căii de acces, demersul urmând a încuraja dezvoltarea parcului industrial din zonă

Un important producător belgian de material textil pentru saltele de dormit a finalizat deja, chiar la sfârşitul anului trecut, lucrările de construcţie a unei hale de producţie în comuna Budeşti. Investiţia privată care va genera, potrivit oficialilor companiei, aproximativ 500 de noi locuri de muncă, stagnează acum din cauza lipsei unui acces rutier civilizat la DN 7. Deşi are un buget decent, administraţia locală din comună nu îşi poate asuma de una singură derularea investiţiei în amenajarea drumului. În acest sens, primarul Ionel Vlădulescu este susţinut de colegii săi de partid în încercarea de a convinge din nou (ca şi în cazul Faurecia) conducerea Consiliului Judeţean Vâlcea să se asocieze cu UAT Budeşti pentru amenajarea drumului ce ar accelera şi demararea altor investiţii private în zonă.

Încă de la începutul lunii decembrie a anului trecut (cererea nr. 2252 din 08.12.2016), consilierii judeţeni ai PNL au solicitat CJ Vâlcea să accepte un proiect de hotărâre privind asocierea judeţului Vâlcea cu UAT Budeşti în vederea realizării lucrărilor de asfaltare a drumului de interes local Sâmnic (situat în satul Racoviţa), pe o lungime de 900 de metri. “Asfaltarea acestui drum ar avea rolul de a facilita accesul la cea mai nouă investiţie din zona industrială Budeşti, un important producător belgian de material textil pentru saltele de dormit construind deja o nouă hală de producţie ce va genera 500 de noi locuri de muncă. Din păcate, conducerea Consiliului Judeţean Vâlcea a refuzat să introducă acest proiect de hotărâre pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului Judeţean din luna decembrie 2016, invocând motive puerile şi false prin adresa 18.620, din 23.12.2016, transmisă consilierilor judeţeni ai PNL. Prin adresa nr. 10 din 16.01.2017, înregistrată la Consiliul Judeţean cu nr. 546 din 16.01.2017, consilierii judeţeni ai PNL au demontat, punct cu punct, motivele invocate de conducerea Consiliului Judeţean pentru refuzul de a introduce pe ordinea de zi a şedinţei forului judeţean, din luna precedentă, a proiectului de hotărâre promovat de PNL şi au solicitat introducerea acestei iniţiative pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului Judeţean din luna ianuarie 2017”, se arată într-un comunicat semnat de consilierii judeţeni ai PNL Vâlcea.

Comuna Budeşti este în acest moment principalul motor economic al judeţului, pe raza sa administrativ-teritorială fiind create 3.000 de locuri de muncă numai în ultimii 2 ani. Asfaltarea drumului Sâmnic, în lungime de 900 de metri, ar costa doar 700.000 lei, artera urmând a deservi mai mulţi investitori din zonă. Potrivit estimărilor administraţiei locale, în zona industrială a comunei Budeşti vor exista, în următorii ani, 10.000 de noi locuri de muncă.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...