Economic

CIECH Soda România inaugurează un nou compresor, de 3,3 milioane de euro, cu scopul creşterii eficienţei

Planurile pentru noi investiţii în 2017 sunt pregătite, dar depind de disponibilitatea materiei prime, pe termen lung

CIECH Soda România a inaugurat astăzi o instalaţie de 3,3 milioane Euro, un compresor importat din Germania, care va ajuta compania să îşi menţină competitivitatea pe o piaţă cu provocări în creştere. Noul compresor reprezintă ultimul pas al planului de investiţii 2014-2016, în valoare totală de 33,5 milioane de RON, orientat în mod special pe asigurarea eficienţei. CIECH Soda România este singurul producător de sodă din ţară rămas în funcţiune. Uzina are 650 de angajaţi, livrează sodă pentru opt pieţe de export în Europa de Est, Orientul Mijlociu şi Asia şi a atins, după 10 ani de investiţii continue şi transformări, un nivel de producţie record, în 2016.

Evenimentul inaugural de la uzină a fost onorat de prezenţa Excelenţei Sale domnul Marcin Wilczek, Ambasadorul Extraordinar şi Plenipotenţiar al Poloniei în România şi de reprezentanţi ai autorităţilor locale, managementul şi angajaţii Ciech.

“Sunt impresionat de tenacitatea şi determinarea cu care co-naţionalii mei polonezi alocă resurse şi cunoştinţe pentru ca această uzină să funcţioneze şi să îşi păstreze competitivitatea. Sunt, de asemenea, impresionat de echipa românească de la CIECH Soda România. Această fabrică are o implicare directă în viaţa celor 650 de angajaţi şi indirectă în viaţa altor peste 10.000 de persoane, membri ai familiilor angajaţilor şi furnizorilor. Mai sunt şi taxele care se plătesc, de asemenea importante, în folosul întregii comunităţi, apoi programele sociale dedicate copiilor, tinerilor şi educaţiei. Cred că este un bun exemplu de unire a resurselor româneşti şi poloneze, spre beneficiul comun şi sper ca această colaborare să continue sub aceleaşi auspicii”, a spus Excelenţa Sa, Marcin Wilczek, Ambasadorul Poloniei în România.

CIECH Soda România a fost preluată de Grupul CIECH în anul 2006, când uzina trecea prin momente dificile: operaţiuni supradimensionate, standarde de producţie depăşite, productivitate redusă, pe lângă turbulenţele economice ale decadei. Investiţiile din cei 10 ani au atins 220 milioane de euro şi au implicat achiziţia de noi echipamente, care au înlocuit unele vechi, recondiţionări şi reparaţii pentru altele cu scopul creşterii producţiei, asigurarea unui mediu de lucru mai bun şi asigurarea solidităţii financiare.

Fabrica din România are un loc important în cadrul CIECH – acoperă 20% din totalul producţiei de sodă a Grupului, pentru o regiune foarte dinamică.

“Am reuşit să salvăm uzina în 2013 şi să oprim pierderile. Începând cu 2014, echipa noastră locală a reconstruit practic o altă uzină, cu noi caracteristici, în timp ce aceasta şi funcţiona. Acum ne concentrăm pe îmbunătăţirea parametrilor de productivitate şi de livrare în siguranţă, în timp ce păstrăm sub control costurile. Suntem angajaţi cu toate forţele să dezvoltăm uzina, ceea ce înseamnă beneficii sociale şi economice pentru comunitatea locală. Aşteptăm un angajament similar şi de la partenerii noştri locali, furnizorii de materii prime şi utilităţi - abur şi calcar, întrucât suntem dependenţi de planurile lor şi de capacitatea lor de livrare”, a spus Maciej Tybura, CEO al CIECH Group.

“CIECH Soda România este parte a platformei Chimice Râmnicu Vâlcea, care a fost gândită interdependent încă din faza de construcţie. Compania foloseşte abur de la CET Govora şi calcar şi sare de la SNS Salrom, ambii fiind furnizori exclusivi. Invesiţia este expresia încrederii Grupului CIECH în potenţialul de dezvoltare economică din Vâlcea şi din România. Ne aşteptăm ca această credinţă să fie una mutuală, deşi sprijinul şi climatul de deschidere faţă de investitorii străini nu s-a îmbunătăţit. Dimpotrivă, aş spune că este mai puţin favorabil. Am finalizat planurile de investiţii pentru 2016-2017, dar stăm totuşi cu planurile pentru 2017 în suspensie, până când vom putea obţine garanţia unui viitor sustenabil şi a unui mediu de afaceri stabil pe termen lung, vital pentru noi, în Vâlcea”, a adăugat Witold Urbanowski, CEO al CIECH Soda România.

Despre CIECH Soda România

CIECH Soda România este prima unitate de producţie CIECH Group din afara Poloniei şi este singurul producător de sodă calcinată rămas activ în industria chimică din România. Uzina a fost preluată de Grupul CIECH în anul 2006. Echipa, de aproximativ 650 de persoane a CSR, asigură soda calcinată şi silicat de sodiu solid şi lichid pentru România, Ungaria, Bulgaria, Moldova, Orientul Mijlociu şi India.

Despre CIECH Group – 70 de ani de prezenţă pe pieţele globale

CIECH este un grup internaţional, gestionat profesionist, cu rădăcini poloneze şi cu o poziţie bine stabilită de lider al sectorului chimic în Europa Centrală şi de Est. Fabrică produse care sunt utilizate la producerea unor articole necesare în viaţa de zi cu zi a oamenilor din întreaga lume – produse de ultimă generaţie şi de cea mai înaltă calitate. Profitând de sprijinul unui investitor strategic de încredere, Grupul implementează o strategie de dezvoltare globală, extinzându-şi vânzările pe pieţele lumii. În acelaşi timp, combină abordarea modernă a afacerilor cu tradiţia de producţie care se întinde înapoi în timp până în anul 1882.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...