Sport

Handbal feminin, HCM Rm.Vâlcea

”Visăm la cupele europene!”

Cu trei victorii din tot atâtea meciuri disputate în acest an, oficialii şi handbalistele de la HCM Râmnicu Vâlcea încep să spere în premieră la o participare în cupele europene.

Una dintre tinerele care s-a remarcat în ultimele jocuri ale echipei vâlcene este Maria Gavrilă, jucătoare care speră să aibă parte de un retur perfect cu HCM. ”Totul s-a îmbunătăţit după aceste victorii, atmosfera este mult mai bună, totul merge perfect. Eu sper să fac o figură mult mai bună în retur, cred că am spart gheaţa. Pentru noi, urmează un joc foarte greu, la Braşov, dar avem mare încredere, pentru că lucrurile merg bine. Visăm cât se poate de mult la cupele europene, sperăm la un loc cât mai sus în clasament. Muncesc mult anul acesta şi sper să rămân şi din vară la HCM”, a declarat pivotul Maria Gavrilă.

O altă jucătoare care a ”explodat” în ultimele meciuri la HCM este şi pivotul Nicoleta Safta (22 ani), una dintre tinerele propuse la echipa naţională de senioare de către fostul selecţioner, Gheorghe Tadici. ”Au fost meciuri grele, dar noi ne-am străduit la fiecare şi am obţinut victoria. Ne gândim la următorul meci, cel de la Braşov şi încercăm să aducem o nouă victorie. Sperăm şi ne dorim cupele europene, noi muncim şi ne antrenăm din greu pentru fiecare meci, sunt speranţe. Ţelul meu e şi să ajung la echipa naţională, oricare jucătoare îşi doreşte asta. Eu sunt născută la Vâlcea şi îmi doresc să joc aici şi să fie din nou o echipă bună, cum a fost pe timpuri”, a afirmat Nicoleta Safta.

Gheorghe Sbora, bucuros de realizări

Antrenorul Gheorghe Sbora este bucuros de ce a realizat la Vâlcea, dar este adeptul paşilor mărunţi şi avertizează că programul este unul infernal. ”Ne bucurăm mult că am reuşit să demonstrăm că fetele au potenţial. Ne aşteaptă meciuri la fel de grele, poate chiar mai dificile, dar sperăm ca prin pregătirea pe care o facem să menţinem tonusul psihic. Când am venit, am ştiut ce avem de făcut, am fost preocupat să încercăm cu paşi mici să ajungem la o modalitate de exprimare la nivelul dorinţei fetelor şi intermediar suntem bucuroşi de ce am realizat. Sunt obsedat de ce avem de făcut ca să reuşim. Prezentul îl facem noi, sigur viitorul îl fac alţii, nu îmi fac planuri, fac pasul mic, dacă faci pasul mare, pericolul de accidentare este mai mare”, a spus tehnicianul Vâlcii.

După 12 jocuri disputate în acest sezon, HCM Rm. Vâlcea ocupă locul 6 în Liga Naţională, cu 19 puncte.

Bugetul rămâne acelaşi

Preşedintele Consiliului de Administraţie al HCM Rm. Vâlcea, Gabi Băjan, anunţă că bugetul clubului pentru acest an calendaristic va fi în mare măsură acelaşi cu cel din anul trecut. ”Am făcut un plan pentru transferurile care vor veni, avem discuţii şi pentru a atrage alţi sponsori. Bugetul va rămâne cam acelaşi de anul trecut, poate puţin peste. Eu fac tot posibilul să aduc cât mai mulţi bani la echipă şi anul trecut numărul sponsorilor a crescut considerabil. Încercăm să aducem spectatori mai mulţi la meciurile noastre, să popularizăm în mod transparent echipa şi lumea să vadă că handbalul a renăscut la Vâlcea. Mă bucur că fetele şi-au schimbat atitudinea, în iarnă am adus o singură jucătoare, am schimbat antrenorii şi văd că potenţialul echipei era unul mare. Domnul Sbora a spus că ne ajută până în vară apoi mai discutăm, noi sperăm să rămână alături de echipă, s-a implicat mult. Pentru sezonul viitor sunt discuţii cu Relu Roşca, dar vom vedea ce va mai fi din vară”, a anunţat Gabi Băjan, care este şi unul dintre sponsorii echipei. Până acum, HCM a perfectat un prim transfer, cel al extremei stânga Ana Maria Tănăsie, jucătoare care însă va fi operată miercuri la ligamente la Târgu Mureş şi va reveni pe teren din toamna acestui an.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...