Eveniment

Planetariu Mobil la Teatrul Anton Pann. Constelaţiile în viziunea străbunilor tălmăcite pe înţelesul copiilor

Primul planetariu mobil din România va veni la Râmnicu Vâlcea, între 30 ianuarie şi 3 februarie 2017, la Teatrul Anton Pann.

Spectacolul „Constelaţiile în viziunea străbunilor, tălmăcite pe înţelesul copiilor” va avea loc zilnic, în intervalul orar 09:00 – 18:00, iar cei mici vor avea ocazia să descopere Sistemul Solar şi constelaţiile, cu ajutorul unor proiecţii digitale de înaltă rezoluţie, în cadrul unei serii de proiecţii spectaculoase însoţite de prezentări interactive, care vor avea loc într-un dome mobil cu diametrul de 8 metri şi înălţimea de 5 metri.
Proiectul este unul unic prin caracterul său educaţional şi interactiv.

În cadrul spectacolului participanţii vor putea urmări în interiorul Planetariului mobil proiecţii de înaltă rezoluţie cu Sistemul Solar, dar şi expuneri de constelaţii asociate legendelor romane sau greceşti. Totodată, copiii vor avea ocazia să înveţe despre unele dintre cele mai cunoscute constelaţii din tradiţia românească, precum: Scaunul lui Dumnezeu, Carul Mare, Carul Mic, Ciobanul cu oile, Cloşca cu pui ş.a. În plus, Planetariul poate realiza simulări ale procesului de trecere de la zi la noapte.

Planetariul Mobil Educaţional vine să suplinească lipsa unor astfel de spectacole în multe oraşe ale ţării.

„În România există planetarii în foarte puţine oraşe şi, de cele mai multe ori, prezentările care se fac acolo sunt statice, iar vizitatorii asistă pasiv la un discurs înregistrat în prealabil. La Râmnicu Vâlcea, totul se va petrece în prezenţa unui povestitor unplugged, care va aduce bolta cerească mai aproape de vizitatori, prin poveşti şi informaţii interesante.
El va răspunde oricăror curiozităţi ale copiilor şi va interacţiona permanent cu aceştia. Spectacolele noastre se desfăşoară întotdeauna în această formulă, iar răspunsul publicului este mereu unul pozitiv. Credem că planetariul nostru mobil e cu atât mai binevenit pentru copiii din Râmnicu Vâlcea, cu cât în oraş nu există o astfel de locaţie”, a completat Adrian Filpişan.

Spectacolele se vor desfăşura din oră în oră, cu începere la orele fixe. Durata unei proiecţii este de aproximativ 50 de minute, iar preţul unui bilet de 11 RON. Domul în care se vor desfăşura spectacolele are o capacitate de primire pentru 60 de persoane.

Accesul la eveniment se face fie pe bază de rezervări la 0752690245 sau contact@planetariumobil.ro, fie cu 15 minute înainte de începerea spectacolului, în limita locurilor disponibile.

Vârsta minimă recomandată pentru vizitatori este de 4 ani, cu însoţitor adult.

Proiectul Planetariu Mobil Educaţional este o iniţiativă a Asociaţiei Astronomice Pluto.

Evenimentul de la Râmnicu Vâlcea se va desfăşura în parteneriat cu Teatrul Anton Pann şi Calendarul Magic.
Pentru mai multe detalii, vă invităm să accesaţi pagina de Facebook a evenimentului.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...