Sub Lupă

Grupare infracţională specializată în contrabandă cu ţigări şi alcool, destructurată de poliţiştii vâlceni

Joi, 19 ianuarie a.c., poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice, cu sprijinul Serviciului pentru Acţiuni Speciale şi a specialiştilor criminalişti, toţi din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vâlcea, au efectuat 12 percheziţii pe raza comunei Câineni, într-un dosar penal de contrabandă cu alcool şi ţigări şi au ridicat în vederea confiscării peste 6.000 de lire sterline, aproximativ 700 de litri de băuturi alcoolice, 5.288 de ţigarete netimbrate, 2 aparate artizanale de confecţionare a ţigaretelor, 120 grame de tutun vrac, 447 de tuburi goale pentru ţigarete şi 25 de articole pirotehnice.

Din cercetări a reieşit că 5 bărbaţi din comuna Câineni ar fi făcut contrabandă sub forma deţinerii, producerii, transportului şi vânzării bunurilor sau a mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal, cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârşirii acesteia şi deţinerea în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false.

În fapt, cei în cauză s-ar fi aprovizionat, în cursul anului 2016, cu ţigări de contrabandă pe care le vindeau în România la un preţ mai mare. De asemenea, aceştia ar fi produs ţigarete cu aparate artizanale, folosind tutun vrac şi ar fi deţinut şi comercializat băuturi alcoolice în afara antrepozitului fiscal.

Joi dimineaţă, poliţiştii au descins la 7 locaţii, respectiv la sediul unei societăţi comerciale şi la 6 locuinţe, toate din comuna Câineni, în vederea depistării produselor de contrabandă. De asemenea, au percheziţionat 5 autovehicule.

În urma percheziţiilor, au fost ridicate în vederea confiscării peste 6.000 de lire sterline, aproximativ 700 de litri de băuturi alcoolice, 5.288 de ţigarete, 2 aparate artizanale de confecţionare a ţigaretelor, 120 de grame de tutun vrac, 447 de tuburi goale pentru ţigarete şi 25 de articole pirotehnice.

Cei 5 bărbaţi au fost conduşi la sediul Parchetului de pe lângă Judecătoria Brezoi, pentru audieri, în baza mandatelor de aducere emise de poliţişti.

În cauză se efectueză cercetări cu privire la comiterea infracţiunilor de contrabandă, fapte prevăzute de Legea nr. 227/2015, privind Codul Fiscal şi deţinerea de băuturi alcoolice, fapte prevăzute de Legea nr. 86/2006, privind Codul Vamal.

La percheziţii a participat şi o echipă din cadrul Direcţiei Regionale de Vamă Dolj.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...