Sport

Handbal feminin, Liga Naţională, etapa 14: U Cluj - HCM Râmnicu Vâlcea 23-26 (12-13)

HCM Râmnicu Vâlcea câştigă la Cluj şi urcă pe locul patru

U Cluj - HCM Râmnicu Vâlcea, scor final 23-26 (12-13), într-un meci contând pentru etapa a 14-a a Ligii Naţionale.

HCM a avut un start bun de meci şi s-a desprins la 5-2 în minutul 7. Time-out-ul cerut de antrenorul gazdelor, Florin Pera, a dat roade şi Clujul a marcat apoi de patru ori consecutiv şi a fost în avantaj. Portarul HCM-ului, Petra Blazek, a făcut minuni între buturi, amintind de paradele din vremurile de glorie ale Luminiţei Dinu. Astfel, HCM s-a desprins din nou la trei goluri, 11-8 în minutul 25. Vâlcencele au avut o cădere pe final de repriză, astfel că la pauză au intrat în avantaj minim, 13-12.

S-a mers cap la cap şi în repriza secundă, până la 22-21 pentru gazde, în minutul 51. Gheorghe Sbora a cerut inspirat time-out şi din acel moment Vâlcea este de neoprit, marcând de cinci ori consecutiv şi desprinzându-se la 26-22 în minutul 58. Astfel, a fost un final de meci fără emoţii pentru HCM, care câştigă cu 26-23 şi obţine al treilea succes consecutiv în acest an. Echipa pregătită de Gheorghe Sbora şi Luminiţa Dinu urcă pe locul 4 în clasament şi reintră în forţă în lupta pentru cupele europene.

La finalul jocului, antrenorul secund al HCM -ului, Luminiţa Dinu, a felicitat întreaga echipă după succesul obţinut azi, la Cluj, scor 26-23.
”A fost un joc destul de echilibrat, s-a mers de la egal la egal, cu răsturnări de scor, dar am rezistat pe final. Felicit din tot sufletul această echipă minunată, care vine după trei victorii, a înţeles că se vrea performanţă la Vâlcea! Din sezonul viitor, dorim o performanţă şi mai mare, să aducem publicul la sală şi să ieşim în Europa”, a declarat Luminiţa Dinu la microfonul TVR 2.

HCM: Blazek, Şerban - Senocico 5, Vizitiu 5, Simion 5, Cioaric 4, Adespii 2, Craiu 1, Safta 1, Stoicănescu 1, Florica 1, Khouildi. Antrenori: Gheorghe Sbora şi Luminiţa Dinu.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...