Politică

Valentin Iliescu, girat politic în PSD Vâlcea de amicul Ponta

Ion Cîlea susţine că nu a ştiut nimic de „intrusul” Valentin Iliescu şi că va cere socoteală celor responsabili de această imensă gafă

Înscrierea secretă în PSD a fostului ministru pentru Relaţia cu Parlamentul s-a lăsat cu scandal la Vâlcea. Surprinşi de mişcarea surpriză a lui Valentin Iliescu, social democraţii sunt revoltaţi de prezenţa noului „coleg”, cunoscut ca un distrugător de organizaţii. În timp ce liderul vâlcean al PSD susţine că întreaga tărăşenie s-a pus la cale pe la spatele său, fostul pedelist se laudă că a primit „binecuvântarea” premierului Ponta, fost şef, actual prieten…

Zilele fostului ministru pentru Relaţia cu Parlamentul, Valentin Iliescu în PSD sunt numărate. Social democraţii, care habar nu au avut că acesta este deja membru în organizaţia din Suteşti, vor să ceară insistent excluderea lui din partid. Fostul democrat liberal, care nu şi-a putut găsi locul în PDL, fiind exclus după mai multe atacuri la propriul partid, a decis să îşi încerce norocul în PSD de data aceasta. Cum ştia că şansele de a intra în organizaţia de la Râmnicu Vâlcea erau destul de mici, acesta s-a înscris, săptămâna trecută, în filiala Suteşti, cu sprijinul primarului Ion Stănescu, care, de altfel, este şi liderul organizaţiei. „Da, este adevărat. Domnul Valentin Iliescu este de marţea trecută în partid. Are şi adeziune. De ce, e vreo problemă? Nu trebuia să îl primesc?”, spune primarul din Suteşti, Ion Stănescu. Nimeni nu pare să fi ştiut de mişcarea inteligentă făcută de Valentin Iliescu, care, până a ajunge la filiala din Suteşti, a trecut şi pe la alte organizaţii PSD, însă a primit un refuz categoric. Acum, o parte din social democraţi se revoltă împotriva lui Valentin Iliescu, dar mai ales împotriva conducerii PSD Vâlcea, care este bănuită că ar fi ştiut şi l-ar fi acceptat în partid. „Nu aveam cunoştinţă nici de adeziunea lui Iliescu, nici de disponibilitatea lui Stănescu de a-l primi în partid. Dânsul conduce organizaţia de acolo până la urmă şi e responsabil de ceea ce face. Ştiţi foarte bine că nu sunt un fan atunci când vine vorba de primirea pedeliştilor în PSD. Deocamdată, mai multe comentarii nu am, însă le voi face la prima şedinţă de Birou Permanent Judeţean. Probabil că domnul Iliescu a urmat procedura standard de înscriere, prin urmare acum e pesedist. Episodul 1 s-a încheiat, urmează părerea telespectatorilor, adică a noastră, a celor care de abia azi (n.r. luni 17 septemebrie) am văzut acest film”, a declarat Costi Rădulescu, vicepreşedintele PSD Vâlcea.

Cîlea, luat prin surprindere

Surse din cadrul PSD susţin că majoritatea social democraţilor vor lupta pentru ca Iliescu să plece din orice organizaţie. Chiar dacă unii social democraţi tind să creadă că preşedintele Ion Cîlea l-ar fi acceptat tacit pe acesta în partid, după mai multe discuţii, liderul s-a apărat şi a declarat că nu a avut habar de ceea ce primarul din Suteşti avea să facă. Mai mult, acesta va trebui să răspundă în faţa organizaţiei judeţene. „Nu ştiam nimic despre venirea lui Iliescu în partid. Nu m-a întrebat nimeni dacă sunt sau nu de acord. Voi analiza foarte bine statutul partidului pentru că trebuie să luăm o decizie. Oricum, primarul din Suteşti va trebui să răspundă în faţa organizaţiei judeţene. Pe mine trebuia să mă întrebe, nu să facă această înscriere de capul lui”, a declarat Ion Cîlea.

Deputatul Bleotu: „Eu sunt cel mai important în PSD”

"Nu aveam cunoştinţă nici de adeziunea lui Iliescu, nici de disponibilitatea lui Stănescu de a-l primi în partid. Dânsul conduce organizaţia de acolo până la urmă şi e responsabil de ceea ce face. Ştiţi foarte bine că nu sunt un fan atunci când vine vorba de primirea pedeliştilor în PSD.", Costi Rădulescu, vicepreşedintele PSD Vâlcea

Înscrierea lui Iliescu avea şi un scop bine determinat, acesta fiind aproape sigur că ar putea pune mâna pe colegiul deputatului Vasile Bleotu la următoarele alegeri parlamentare. De altfel, fostul ministru a încercat să se înscrie şi în organizaţia din Drăgăşani, acolo unde Bleotu este preşedinte, însă nu a primit nici măcar un vot. „Nu am ştiut că acesta face parte din PSD. S-a dus cu adeziunea pe la toate partidele să caute şi el un loc de muncă. Noi am supus la vot aici la Drăgăşani şi nu a reuşit să ia nici măcar un vot. Am acţionat democratic. Valentin Iliescu nu are ce colegiu să îmi fure mie. Eu sunt cel mai important în PSD, voi candida la următoarele alegeri şi voi cere să plece pentru că nu are ce căuta la noi”, a precizat deputatul Vasile Bleotu.

Iliescu: „Victor Ponta a luat act de adeziunea mea în PSD”

În schimb, cel care a fost criticat în nenumărate rânduri de toate partidele , inclusiv de foştii săi colegi din PDL, cărora le-a adus numai deservicii, Iliescu nu consideră că gestul său ar fi fost unul nepotrivit, ba, din contră. Iliescu nu este modest deloc şi consideră că cei care nu îl vor au de pierdut. Scandalul din PSD se complică, având în vedere că premierul Victor Ponta ar fi ştiut de adeziunea lui Iliescu, pe care a şi acceptat-o, potrivit spuselor fostului ministru. „Am primit semnale că organizaţia doreşte să mă primească şi am semnat o adeziune. Nu doresc să se spună că am încercat să intru în acest partid pe uşa din dos. Despre adeziunea mea a luat act de cunoştinţă domnul Ponta, pe care îl cunosc şi cu care am legat o prietenie. Nu înţeleg de ce s-au iscat controverse la nivelul organizaţiei judeţene. Eu nu sunt decât un soldat care va face ce i se va spune să facă. Dacă mi se va cere să îl susţin şi să merg în teren alături de Laurenţiu Coca, de exemplu, voi merge. Nu am venit ca să fiu impus, nimeni nu este de neînlocuit, nici de acceptat”, a declarat Valentin Iliescu. Fostul democrat liberal infirmă zvonurile potrivit cărora îşi doreşte să candideze pe colegiul din Drăgăşani, declarând voalat că înscrierea sa în PSD este mai mult o dorinţă de a le arăta democrat liberalilor de ce e în stare din punct de vedere politic.
„Nu se pune problema că m-am înscris în organizaţia din Suteşti pentru a candida. Am fost dat afară din PDL, în urmă cu două luni. Am dorit să nu rămân în afara politicii. Aş fi putut să îmi asum o candidatură independentă, însă am ales să intru în PSD. În PDL nu au ştiut ce au pierdut. Dacă mă voi implica pe viaţă şi pe moarte în această campanie o voi face tocmai pentru a să le arăta foştilor colegi ce au pierdut. Cât despre plecarea mea din PSD, doar am venit, dar nu exclud nici această variantă de a mi se cere să plec. Oricum, ar fi ciudat să mi se ceară să plec fără să mi se dea nimic de făcut”, adaugă Iliescu.

„Destabilizatorul” Iliescu, traseist politic

Valentin Iliescu este un expert în a destabiliza fiecare organizaţie în care a păşit. Trecerea s-a făcut însă în permanenţă de la PSD la PDL şi invers. În 2007 a fost trimis la Giurgiu ca preşedinte al organizaţiei judeţene, unde a candidat pe colegiul de deputaţi 3 nord Giurgiu, unde s-a produs un adevărat fiasco. După ce a pierdut bătălia parlamentară, a fost expulzat de organizaţia judeţeană, despre care se spune că ar fi lăsat-o cu o gaură de un miliard de lei vechi. Revenit în capitală, Valentin Iliescu este numit secretar de stat la Ministerul pentru Relaţia cu Parlamentul, unde îl are ca şef pe Victor Ponta, ministrul din acel moment. În 2009, PSD iese de la guvernare, iar Iliescu este urcat o treaptă mai sus în locul lui Ponta. Înainte de a fi trimis la Giurgiu, Iliescu a cochetat şi cu organizaţia PDL din Argeş, cu promisiunea că va construi în zonă o hidrocentrală. Acolo însă democrat liberalii nu s-au lăsat păcăliţi de promisiunile deşarte ale acestuia, expulzându-l cu repeziciune. Iliescu nu este străin de PSD, în Bistriţa Năsăud acesta deţinând funcţia de preşedinte. După tentative eşuate de a intra în organizaţia judeţeană a PDL Vâlcea şi după luni de conflicte cu membri din judeţ, el semnează adeziunea de membru în PDL Lungeşti. În urmă cu două luni, sătui de promisiunile fostului şef al departamentului pentru Relaţia cu Parlamentul, democrat liberalii îl dau afară din partid. După ce a curtat o scurtă perioadă ograda liberalilor, paşii îl îndrumă pe Iliescu tocmai la Suteşti, unde devine membru PSD.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

24.09.2012 - 12:07dan alexandrescu: Cat despre vasile Bleotu, nu are sustinere pe zona dragasani decat cu japca, intrebati lumea pe strada despre vasile bleotu, si despre laurentiu coca intrebati lumea din draa sgasani si din comune, sunteti naivi domnilor PSD-isti, ma rog, o parte dintre voi. Nici Iliescu nu-i sfant, il ia gura pe dinainte si promite de multe ori lucruri pe care viseaza dar ... PDL-isti l-au exclus pentru ca a militat pentru demiterea lui Basescu, pai parca asta isi doreau PSD-ii, nu? PDL-ul cel mai mare din valcea ce dreaq a facut in capanie? a scos un primar pe sud in colegiul lui iliescu? Macar iliescu nu s-a mai implicat, acuzand o problema de sanatate... Hai ca vine Dan diaconescu si fa face pe totzi, Calea doar a promis ca salveaza oltchimul si nu a reusit nimik, credetzi ca lumea e asa proasta si uita mereu? va inselati.

24.09.2012 - 12:06dan alexandrescu:Domnule Calea, si mai ales domnule Bleotu, va e frica de iliescu? Domnul Calea stia 100 la suta, doar au vorbit despre trecerea in psd, stiu din sursa sigura. Problema a fost domnul Persu, care a mai avut comflicte cu domnul iliescu si pe care nu-l suporta. Persu e varan batran, mare comunist la vremea lui... .

Pagina 1 din 1 (2 comentarii din 2)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...