Actualitate

S-a oprit apa potabilă în Râmnicu Vâlcea, Feţeni, Bujoreni, Dăeşti, Călimăneşti şi Brezoi

Prefectul Radu Renga aduce la cunoştinţă că şi în cursul serii din data de 16.01.2017 apa va fi tulbure la robinetele consumatorilor, motiv pentru care face apel la toţi abonaţii să îşi asigure în continuare o rezervă minimă de apă pentru consum şi uz casnic.

Reprezentantul Guvernului în teritoriu menţionează că în cursul zilei de luni, 16.01.2017, reprezentanţi ai operatorului regional de captare, tratare, distribuţie şi epurare a apei în judeţul Vâlcea împreună cu cei ai Direcţiei de Sănătate Publică Vâlcea au recoltat şi analizat probe de apă. De asemenea, au fost verificate staţiile de potabilizare din Brezoi-Valea lui Stan şi din municipiul Râmnicu Vâlcea-Nord, constatându-se, conform datelor furnizate de către conducerea operatorului Instituţiei Prefectului- judeţul Vâlcea, că sursa lac Brădişor nu înregistrează modificări de calitate, staţia Valea lui Stan din Brezoi funcţionează în parametrii tehnologici, iar apa furnizată se încadrează în parametrii Legii 458/2002R.

Totuşi, în vederea reducerii riscurilor pentru sănătate datorate consumului de apă, prefectul Radu Renga susţine recomandarea conducerii operatorului de apă îndreptată către consumatori de a utiliza apă din reţea ca agent termic şi pentru satisfacerea nevoilor menajere. Această recomandare este făcută ca urmare a faptului că apa din sistemul de distribuţie din Rm. Vâlcea prezintă culoarea modificată, parametrii turbiditate şi culoare înregistrând valori peste concentraţia maximă admisă conform legislaţiei amintite mai sus.


..........................

Apavil SA anunţă scăderea presiunii apei potabile şi chiar întreruperea furnizării apei potabile, în perioada 14.01.2017 -15.01.2017, din cauza unei avarii majore la conducta de apă DN 1200 mm, în zona oraşului Brezoi.

“Urmarea unei avarii majore la conducta de apă DN 1200 mm, în zona oraşului Brezoi, comunicăm tuturor consumatorilor din municipiul Rm Vâlcea, Feţeni, Bujoreni, Dăeşti, Călimăneşti, Brezoi că vor fi afectaţi de scăderea presiunii apei potabile şi chiar întreruperea furnizării apei potabile în perioada 14.01.2017 -15.01.2017.

Totodată, rugăm toţi abonaţii afectaţi să-şi asigure rezerva minimă de apă pentru consum şi uz casnic pe perioada menţionată.

Ne cerem scuze pentru acest inconvenient şi vă asigurăm că în această perioadă orară echipele de intervenţie ale APAVIL SA vor face eforturi susţinute pentru remedierea situaţiei neplăcute în cel mai scurt timp posibil.

La reluarea serviciului de alimentare cu apă potabilă, este posibil să apară apă tulbure la robinetele consumatorilor.

Deoarece această perturbare va fi de scurtă durată, recomandăm utilizatorilor să nu folosească apa în scopuri potabile până la limpezirea ei completă.

Preventiv, vă recomandăm să fierbeţi apa utilizată în scop potabil timp de 10 minute până ce APAVIL SA, în urma emiterii buletinului cu analize microbiologice (cca. 72 de ore) va asigura gradul de potabilitate al acesteia, în conformitate cu reglementările în vigoare.

Pentru asigurarea parametrilor de potabilitate a apei din reţea, certificaţi prin buletine de analiză a apei în secţiunea de intervenţie, angajaţii APAVIL SA vor efectua purjări în zona respectivă şi în zone adiacente în care există posibilitatea modificării parametrilor de potabilitate.

Recomandăm şi consumatorilor afectaţi ca imediat după pornire să lase să curgă cantitatea de apă necesară eliminării apei cu impurităţi produse ca urmare a întreruperii furnizării apei.

Cheltuielile ocazionate de cantitatea de apă eliminată vor fi suportate de către SC APAVIL SA în urma unor solicitări scrise ale beneficiarilor confirmate de specialiştii societăţii noastre. Vă mulţumim pentru înţelegere!”, precizează conducerea APAVIL SA.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...