Special

Grupul de Intervenţie Rapidă Vâlcea a salvat doi copii din sânul unei familii dezorganizate

Proiectul iniţiat de prefectul Radu Renga, Grupul de Intervenţie Rapidă, gândit ca un parteneriat interinstituţional cu scopul de a preveni şi combate fenomenul persoanelor abuzate începe să aibă efecte în judeţ, reuşind să salveze miercuri, 11.01.2017, doi copii din sânul unei familii dezorganizate.

Prima acţiune a Grupului de Intervenţie Rapidă a avut loc în cursul zilei de miercuri, 11.01.2017, la sesizarea primarului comunei vâlcene Bărbăteşti, domnul Constantin Banacu. În urma apelului, la faţa locului s-au deplasat în regim de urgenţă membri ai Grupului de Intervenţie Rapidă, respectiv ai Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Vâlcea, ai Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Vâlcea, precum şi ai Instituţiei Prefectului - judeţul Vâlcea.

După finalizarea anchetei, doi copii cu vârsta de 4 luni, respectiv 2 ani, au fost luaţi de către reprezentanţii DGASPC Vâlcea şi duşi în Centrul de Primiri în Regim de Urgenţă din municipiul Râmnicu Vâlcea.

Reamimtim că proiectul iniţiat şi implementat de reprezentantul Guvernului în teritoriu a avut prima sesiune de formare în data de 19 octombrie 2016, în oraşul Brezoi. La deschiderea sesiunii, prefectul Radu Renga preciza că îşi doreşte ca prin asemenea întâlniri să se creeze ”o reţea de comunicare” în rândul comunităţilor.

Menţionăm că instituţiile implicate în planul de colaborare sunt următoarele: Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Vâlcea, Inspectoratul Judeţean de Poliţie, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean, Direcţia de Sănătate Publică, Inspectoratul Şcolar Judeţean, Serviciul de Ambulanţă, Inspectoratul Teritorial de Muncă şi Agenţia Naţională Împotriva Traficului de Persoane - Centrul Regional Piteşti.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...