Ultima Oră

Încă un preşedinte vâlcean de obşte trimis în judecată de DNA. Prejudiciu de 50.000 de euro adus APIA prin uz de fals

Timp de patru ani, el a depus la filiala vâlceană a agenţiei documente false potrivit cărora ar deţine 35 ha de păşune. Procurorii anticorupţie au pus sechestru asupra mai multor bunuri ce aparţin inculpatului

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Piteşti au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a vâlceanului Ion Popescu pentru săvârşirea infracţiunii de folosire sau prezentare cu rea credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene în formă continuată. Conform comunicatului remis presei, cercetarea penală în cauză a fost finalizată în luna decembrie a anului trecut.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut că, în perioada 2009 - 2012, inculpatul Ion Popescu a depus cu rea-credinţă la Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (A.P.I.A.) mai multe documente în care se atestau date necorespunzătoare adevărului, în scopul de a obţine, în mod injust, sume de bani în cadrul schemelor unice de sprijin pe suprafaţă, pentru o suprafaţă de 35 ha păşune pe care nu o deţinea în realitate.

“Concret, inculpatul, în calitate de preşedinte al comitetului ah-hoc al unei obşti, pe baza unui proces-verbal întocmit în fals, şi-a aprobat arendarea păşunii obştii pe o perioadă de 14 ani, ulterior fiind încheiat un contract de arendă care a fost depus la A.P.I.A. Prin acest demers, inculpatul Ion Popescu a obţinut pe nedrept sprijin financiar nerambursabil în sumă totală de 226.564,63 lei (aproximativ 50.000 de euro – n.r.), sumă cu care A.P.I.A. s-a constituit parte civilă în procesul penal. În cauză, procurorii au dispus măsura asiguratorie a sechestrului asupra mai multor bunuri imobile ce aparţin inculpatului. Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Vâlcea, cu propunere de a se menţine măsurile asigurătorii dispuse în cauză”, se arată în comunicatul remis presei miercuri, 11 ianuarie 2017, de DNA. Vom reveni cu amănunte.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...