Sport

Handbal feminin, HCM Râmnicu Vâlcea – Dunărea Brăila 25-19!

Vâlcea a reuşit surpriza şi a învins Brăila!

HCM Râmnicu Vâlcea a reuşit cel mai bun joc din acest sezon şi a câştigat marţi seara, în Sala Sporturilor Traian, partida cu Dunărea Brăila, scor 25-19 (12-5).

La debutul oficial pe banca tehnică a antrenorilor Gheorghe Sbora şi Luminiţa Dinu, HCM a făcut o primă repriză perfectă. Portarul Blazek a apărat fenomenal, defensiva a fost de netrecut şi astfel, la pauză, HCM conducea cu un neverosimil 12-5!

Brăila a dat semne de reviriment în startul părţii secunde şi a redus din diferenţă, ajungând la doar două goluri, 15-13 în minutul 41. Ultimele 20 de minute au fost însă tot ale gazdelor, care, de la acest scor, au marcat de şase ori consecutiv şi au ajuns la 21-31. În final, Vâlcea a sărbătorit o victorie neaşteptat de clară, scor 25-19, rezultat în urma căruia Dunărea pierde contactul cu liderul CSM Bucureşti.

Preşedintele clubului vâlcean, Petre Berbecaru, speră ca Vâlcea să încheie campionatul pe un loc onorabil, iar în sezonul următor să atace participarea în cupele europene. ”Mă bucur că am debutat cu dreptul în calitatea care mi-a fost acordată, dar important este că fetele şi-au schimbat atitudinea şi au vrut. Când vrei, poţi să treci de echipe care teoretic au valoare mai mare, am avut în faţă o echipă cu jumătate din echipa naţională, iar la HCM sunt multe tinere care vor să se afirme. Sper ca fetele să rămână cu picioarele pe pământ, greul acum începe. Avem obiectiv să ne clasăm pe un loc onorabil pentru Vâlcea, care a însemnat ceva pentru handbal şi să construim o echipă care să reaprindă speranţele că putem să jucăm din nou în cupele europene. Urmează un meci dificil la Craiova, care este o altă echipă bună, cred că în primele trei din campionat, m-aş bucura să confirmăm jocul bun de azi, să ne gândim că începe returul, care nu e deloc uşor”, a declarat Petre Berbecaru.

Liderul echipei vâlcene, Mihaela Ani Senocico a subliniat că HCM a făcut un joc foarte bun. ”A fost un meci foarte greu, ne bucurăm că ne-am menţinut concentrarea de la început până la sfârşit. Am făcut un joc foarte bun, le mulţumim tuturor celor care au fost alături de noi şi îi aşteptăm în continuare. Rămânem cu picioarele pe pământ, ne aşteaptă un meci greu la Craiova, o să tragem cu dinţii de fiecare minge şi sper să ne întoarcem cu puncte. Schimbări pe banca tehnică apar tot timpul, dar am trecut peste şi mă bucur că am reuşit să începem anul cu o victorie”.

Interul Andreea Adespii a fost cea mai bună marcatoare a meciului, totalizând 6 goluri. ”Plecăm înainte de orice joc cu gândul la victorie, azi am fost mai bune de la început până la final şi am meritat victoria. Contează că am câştigat şi de acum încolo ne dorim cât mai multe victorii, putem câştiga şi la Craiova. Eu am avut o perioadă ceva mai slabă, dar am trecut peste şi sper să îmi menţin această formă sau chiar mai bine până la finalul sezonului”, a afirmat Andreea Adespii.
După 11 jocuri, HCM a urcat pe locul 6 în clasament, adunând 16 puncte.

HCM: Blazek, Şerban – Adespii 6, Gavrilă 5, Stoicănescu 4, Vizitiu 4, Khouildi 2, Ani Senocico 2, Safta 1, Craiu 1, Simion, Cioaric.
Antrenori: Gheorghe Sbora, Luminiţa Dinu.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...