Sport

HCM Râmnicu Vâlcea a câştigat Memorialul Constantin Tită!

HCM Râmnicu Vâlcea a câştigat ediţia VIII a Memorialului Constantin Tită, turneu disputat în Sala Sporturilor Traian, în perioada 28-30 decembrie. Echipa pregătită de Gheorghe Sbora şi Luminiţa Huţupan Dinu a obţinut două victorii, cu CSM Bistriţa şi Măgura Cisnădie şi a cedat în jocul cu Corona Braşov.

Competiţia a fost organizată de Asociaţia Handbalului Vâlcean „Constantin Tită”, în colaborare cu Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Vâlcea, H.C.M. Râmnicu Vâlcea, Asociaţia Judeţeană de Handbal Vâlcea şi cu sprijinul Primăriei municipiului Râmnicu Vâlcea. Organizatorii au acordat la final şi premii individuale pentru jucătoare, acestea fiind adjudecate de Maria Gavrilă (Vâlcea, golghetera turneului), Sorina Tîrcă (Braşov, cea mai tehnică jucătoare) şi Petra Blazek (Vâlcea, cel mai bun portar). Au mai primit premii speciale Cristina Florica (HCM Rm.Vâlcea) pentru participarea la Euro şi primarul municipiului Râmnicu Vâlcea, Mircia Gutău, pentru sprijinul acordat sportului, în special handbalului. Premiile au fost oferite de către organizatorul turneului, Cezar Tită, primarul municipiului Râmnicu Vâlcea, Mircia Gutău, senatorul Bogdan Matei, deputatul Eugen Neaţă şi vicepreşedintele FRH, Steluţa Luca.

”Ediţia aceasta a fost superioară celei de anul trecut, sper să creştem în fiecare an. Acest turneu nu ar fi fost posibil fără sprijinul Primăriei municipiului Râmnicu Vâlcea dar şi al partenerilor noştri, SC Minet SA, Jidvei şi ceilalţi. A fost o ediţie bună din punct de vedere calitativ, s-a jucat un handbal frumos şi sala a fost destul de plină. A fost şi o acţiune umanitară, spectatorii au adus jucării înaintea meciurilor, care vor fi donate Centrului de copii din Vâlcea”, a declarat Cezar Tită, organizatorul turneului. Turneul de la Vâlcea este dedicat memoriei inspectorului DJTS, Constantin Tită (1942-2008).

După succesul de la acest memorial, preşedintele echipei HCM Rm.Vâlcea, Petre Berbecaru aşteaptă rezultate pozitive şi în Liga Naţională. ”A fost o etapă de pregătire importantă, echipa creşte, nu este încă ce ne dorim, dar aşteptăm mai mult şi sperăm în rezultate pozitive în campionat. Aş fi bucuros dacă imaginea echipei se va îmbunătăţi prin joc şi dacă, din actualul lot, un număr cât mai mare de jucătoare să îşi facă loc, prin valoare, în lotul pentru sezonul viitor. Anul viitor, Vâlcea trebuie să vină acolo unde îi este locul, pe locurile 2-3, de Cupe Europene, vrem să reaprindem flacăra handbalului”, a anunţat Petre Berbecaru.

Revenită la Vâlcea în postura de antrenor secund, fostul portar de legendă, Luminiţa Huţupan Dinu speră ca HCM să aducă în Sala Traian un public numeros. ”Avem multe de pus la punct, atât în apărare cât şi în atac, dar ne bucurăm pentru câştigarea trofeului, am adus o bucurie suporterilor în prag de sărbători. În ianuarie avem meciul cu Brăila, ne dorim o victorie care să readucă publicul la sală. Ne dorim cât mai multe victorii, să rămânem la mijlocul clasamentului şi din sezonul viitor încercăm să reducem handbalul vâlcean acolo unde a fost, în cupele europene”, a spus şi Luminiţa Huţupan.

Rezultate Memorial Constantin Tită, ediţia VIII:

Miercuri:
Corona Braşov – Măgura Cisnădie 27-27;
HCM Rm. Vâlcea – CSM Bistriţa 32-29

Joi:
CSM Bistriţa – Măgura Cisnădie 10-0 (neprezentare)
HCM Rm. Vâlcea – Corona Braşov 27-28

Vineri:
CSM Bistriţa – Corona Braşov 32-31;
HCM Rm. Vâlcea – Măgura Cisnădie 29-25

Clasament final:

1. HCM Rm.Vâlcea – 4 puncte;
2. CSM Bistriţa – 4 puncte;
3. Corona Braşov – 3 puncte;
4. Măgura Cisnădie - 1 punct.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...