Eveniment

DSVSA Vâlcea efectuează permanenţă, atât la sediul principal, cât şi în teritoriu, în vederea examinării trichineloscopice a cărnii de porc sau vânat sălbatic

Pentru a preveni infestarea la om Trichinella spp prin consumul cărnii provenită de la porcii crescuţi în gospodăriile populaţiei şi sacrificaţi pentru consumul propriu, Direcţia Sanitar Veterinară Vâlcea informează cetăţenii să nu consume carne de porc sau vânat sălbatic fără să fie examinată.

Pentru porcii sacrificaţi în gospodăriile proprii, cetăţenii se vor adresa în vederea examinării trichineloscopice a cărnii medicilor veterinari de la nivelul Circumscripţiilor Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor, Circumscripţiilor Sanitare Veterinare Zonale, Circumscripţiilor sanitatre veterinare de Asistenţă de la nivelul localităţilor din judeţ cât şi la sediul DSVSA Vâlcea.

“Recomand consumatorilor ca toate produsele de origine animală şi non animală să fie achiziţionate numai din unităţile alimentare supuse controlului sanitar veterinar. Totodată, pentru a veni în spijinul persoanelor care de sărbători sacrifică porci, în această perioadă, DSVSA Vâlcea efectuează şi o permanenţă atât la sediul principal cât şi în teritoriu. Vreau să reamintesc celor care sacrifică porci ca pentru examenul trichineloscopic să se prezinte la orice circă veterinară sau la sediul nostru cu aproximativ 100 – 150 de grame de carne, care să provină din pilierii diafragmatici, sau, pe înţeles popular, muşchiuleţii mici, muşchii maseteri şi cei intercostali. De asemenea, la sediul fiecărui birou sanitar veterinar din teritoriu se află la vedere numărul de telefon al medicului veterinar, precum şi programul de activitate. Aş mai vrea să fac un apel la consumatori să ne anunţe toate neconformităţile constatate la numerele de telefon afişate la sediile noastre din teritoriu, precum şi la sediul nostru”, ne-a declarat dr. Mihai Miclea, directorul DSVSA Vâlcea.

Examenul de trichineloză se realizează la cererea proprietarului pentru porcii crescuţi şi sacrificaţi la nivelul gospodăriilor în vederea consumului propriu, precum şi în cazul vânatului sălbatic destinat consumului propriu. Taxa pentru examenul de trichineloză este de 9 lei.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...