Sub Lupă

ALDE Vâlcea, acuzată de finanţare ilegală a campaniei electorale de la locale

Pe lângă faptul că AEP poate refuza să returneze banii donaţi de candidaţii la alegerile locale din 5 iunie a.c., formaţiunea lui Dumitru Lovin riscă să primească şi amenzi usturătoare

Candidaţii ALDE Vâlcea care au contribuit cu sume la campania electorală pentru alegerile locale din iunie 2016 riscă să nu primească înapoi banii cheltuiţi de la Autoritatea Electorală Permanentă (AEP).

“Săptămâna în Oltenia” a mai demonstrat (http://saptamana.net/articol/10477-alde-valcea-afaceri-in-familie-de-154-555-lei-stransi-de-la-fraieri) cauzele legale pentru care AEP nu va emite dispoziţia de plată a banilor către filiala vâlceană a ALDE, dar copreşedintele Dumitru Lovin, ocupantul primei poziţii pe lista pentru Camera Deputaţilor la alegerile de duminică, 11 decembrie, a ţinut să nege public, în cadrul unei conferinţe de presă, concluziile noastre întemeiate tocmai pe documentele pe care partidul său le-a trimis autorităţii.

Conform informaţiilor obţinute de publicaţia noastră de la AEP, ALDE Vâlcea a cheltuit cu 967,60 lei mai mult decât veniturile declarate în cadrul campaniei electorale pentru alegerile locale din acest an. Astfel, veniturile declarate la AEP au fost de numai 154.555 lei. La capitolul cheltuieli, însă, au fost trimise spre validare doar costurile cu: afişe (19.062,60 lei); broşuri, pliante (69.260 lei); presă scrisă (32.250 lei); on-line (12.950 lei); TV (16.600 lei).

Ataşăm acestui articol documente care relevă cât a cotizat pentru campanie fiecare donator în parte, precum şi faptul că suma contribuţiilor este exact cea pe care am subliniat-o şi în articolul anterior: 154.555 lei.


Cu alte cuvinte, ALDE Vâlcea a cheltuit sume pe care nu le-a declarat. De asemenea, aceeaşi formaţiune a distribuit şi materiale de propagandă electorală pe care nu le-a declarat. Potrivid ghidului de finanţare al partidelor în campania electorală respectivă, postat pe site-ul AEP şi din care ataşăm şi noi câteva extrase sugestive prezentului articol, formaţiunea riscă să fie sancţionată cu amenzi usturătoare (între 15.000 şi 50.000 de lei), plus confiscarea contravalorii materialelor electorale nedeclarate şi sesizarea organelor de anchetă penală.

În final, şi un amănunt de culoare. Studiaţi atent lista contributorilor şi observaţi că şi împărţirea materialelor electorale realizate cu firma de casă la preţuri extravagante s-a făcut arbitrar, neconform cu sumele cu care a contribuit fiecare candidat. Curat, murdar, coane Lovin!

Listă distribuţie materiale de propagandă electorală (afişe electorale):



Listă distribuţie materiale de propagandă electorală (pliante/calendare/broşuri):



 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...