Ultima Oră

Fostă consilieră în cadrul OIR POSDRU– Regiunea Sud-Vest Oltenia, găsită în incompatibilitate de ANI

Dalina Aitana Bogdan a suferit şi o condamnare, în primă instanţă, pentru luare de mită, acum descoperindu-se că a fost simultan funcţionar public şi consultant în cadrul unei firme private

Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a constatat faptul că Aitana Dalina Bogdan s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 1 iulie 2013 – 26 ianuarie 2015, întrucât a deţinut simultan calitatea de funcţionar public în cadrul Organismului Intermediar Regional pentru Programul Operaţional Sectorial “Dezvoltarea Resurselor Umane” - Regiunea Sud-Vest Oltenia şi funcţia de consultant în management/consilier juridic în cadrul Topges Consulting S.R.L.

“Persoana evaluată a încălcat, astfel, dispoziţiile art. 96, alin. (1), teza a II-a din Secţiunea a 5-a din Legea nr. 161/2003, potrivit căruia «Funcţionarii publici, funcţionarii publici parlamentari şi funcţionarii publici cu statut special pot exercita funcţii în alte domenii de activitate din sectorul privat, care nu sunt în legătură directă sau indirectă cu atribuţiile exercitate ca funcţionar public, funcţionar public parlamentar sau funcţionar public cu statut special, potrivit fişei postului».
Persoana evaluată a fost informată despre declanşarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum şi drepturile de care beneficiază – de a fi asistat sau reprezentat de un avocat şi de a prezenta date sau informaţii pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris. Aitana Dalina Bogdan a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere în exercitarea dreptului la apărare.
«Fapta persoanei cu privire la care s-a constatat […] încălcarea obligaţiilor legale privind […] starea de incompatibilitate constituie abatere disciplinară şi se sancţionează potrivit reglementării aplicabile demnităţii, funcţiei sau activităţii respective […]».
«Persoana […] faţă de care s-a constatat […] starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcţie sau o demnitate publică […] pe o perioadă de 3 ani de la data eliberării, destituirii din funcţia ori demnitatea publică respectivă sau a încetării de drept a mandatului. Dacă persoana a ocupat o funcţie eligibilă, nu mai poate ocupa aceeaşi funcţie pe o perioadă de 3 ani de la încetarea mandatului».
Agenţia Naţională de Integritate îşi exercită atribuţiile cu respectarea principiilor legalităţii, confidenţialităţii, imparţialităţii, independenţei operaţionale, celerităţii, bunei administrări, precum şi al dreptului la apărare”, se arată în comunicatul remis presei luni, 5 decembrie, de ANI.

Condamnată în 2014 de Tribunalul Dolj pentru luare de mită

În aprilie 2014, Aitana Dalina Bogdan a fost condamnată de Tribunalul Dolj, ca instanţă de fond, la trei ani de închisoare în urma acuzaţiilor procurorilor DNA potrivit cărora a cerut, în cursul lunii februarie 2013, cu titlu de mită, reprezentanţilor unei societăţi comerciale beneficiare a unei finanţări europene, 512.425 lei (5,12 miliarde de lei vechi – n.r.), adică aproximativ 10% din valoarea proiectului. Banii erau ceruţi prin intermediul managerilor de proiect, care au şi făcut denunţul. În schimbul mitei, angajata se oferea, mai spun anchetatorii, să rezolve favorabil şi rapid cererile de rambursare. Dalina Aitana Bogdan a fost numită în funcţia de consilier asistent cu studii juridice la Compartimentul VPF din cadrul OIR - POSDRU la 1 ianuarie 2013. În aceeaşi lună, ea a fost desemnată ofiţer verificare proiecte finanţate de tip A, având sarcina de a monitoriza proiectele.
Sursa foto: evz.ro

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...