Sport

CSM Râmnicu Vâlcea - UTA Bătrâna Doamnă 0-1 (0-0)

CSM Rm. Vâlcea, în pragul desfiinţării

După parcursul dezastruos din acest sezon, vâlcenii riscă să nu mai primească finanţare de la Primăria Râmnicului, care îşi face propriul club

Jerry Gane a mai bifat un meci dezamăgitor pe banca CSM-ului din Zăvoi. Formaţia sa a stat mai bine la capitolul ocazii de poartă, însă punctele au rămas în posesia „Bătrânei Doamne”.

Debutul de meci a aparţinut vâlcenilor. Cristea şi Geantă irosesc, în minutul 2, respectiv în minutul 3, şansa de a deschide scorul. După Chindriş, care a încercat vigilenţa lui Căbuz cu un şut de la 25 de metri, a venit şutul lui Cristea, în minutul 11, care a lovit bara laterală a porţii oaspeţilor. În minutul 19, Petre putea deschide scorul, dar s-a opus Căbuz, tot acesta fiind şi cel care reţine un şut expediat de Petre sub transversală. Cu cinci minute înainte de pauză, la o fază la care au colaborat arădenii Copil şi Petre, ultimul reia din 6 metri peste poarta vâlceană.

În minutul 73, Copil execută o lovitură liberă de la 20 de metri lateral stânga, Curtuiuş plonjează pe lângă minge, dar aceasta se duce la colţul lung.

În minutul 88, CSM mai are o fază frumoasă şi o ocazie mare de 1-1. Dina a deviat cu călcâiul pentru Vasile, acesta îi retrimite cu capul fostului craiovean, care trimite din prima, din voleu, dar mingea trece pe lângă vinclul la colţul scurt. Miron a rămas ţintuit pe linia porţii.

Gane: „Am pierdut împotriva cursului jocului, UTA a avut o ocazie şi golul”

La final, fostul atacant al Craiovei a băgat partida cu arădenii în contextul parcursului slab din acest tur. „Aşa am pierdut multe puncte în acest sezon, adică nemeritat, împotriva cursului jocului. Până la urmă, noi am fost echipa ce a controlat meciul, am avut mai multe ocazii, inclusiv o bară, dar nu am prins cadrul porţii când trebuia. În schimb, UTA a avut o singură ocazie mare în prima repriză, iar apoi doar faza golului, una norocoasă cu un şut-centrare neatins de nimeni. Noi plecăm cu gândul de a câştiga fiecare meci, dar apar greşeli, neatenţii, în momente decisive, ce, din păcate, nu pot fi controlate. Azi am suferit pentru că nu am dat gol. Mă aşteptam la UTA să paseze mai mult, dar au jucat îndeosebi cu mingi lungi. Însă, asta are mai puţină importanţă acum, căci punctele au rămas la ei”, a punctat Gane.

Oltenii joacă în ultimul meci al anului chiar cu marea rivală a arădenilor, cu implicaţii în subsolul clasamentului. „Când pierzi două-trei meciuri te gândeşti tot timpul la retrogradare, dar şi când câştigi îţi spui mereu că se poate şi vorbeşti chiar şi despre promovare. Ăsta e fotbalul. E un format în premieră al Ligii a II-a, cu multe meciuri interesante, din care ne-am fi dorit să ieşim mai bine. Sperăm, totuşi, să nu se mai retragă echipe şi să jucăm cât mai multe partide şi la primăvară. Lupta e interesantă în special la vârf, unde se bat cu şanse relative egale de promovare 5-6 echipe. În ceea ce ne priveşte, e clar că ne-am fi dorit să fim mai sus în clasament, dar iată că stăm destul de rău”, a adăugat tehnicianul „alb-albaştrilor”.

Ce urmează la Râmnicu Vâlcea în iarnă?
„Deocamdată, ne propunem să recuperăm trei puncte la adevăr la Timişoara, dar pentru asta trebuie să fim foarte concentraţi. Se apropie vacanţa şi anticipez probleme în acest sens, după un tur de campionat încărcat. Apoi, analizăm individual fiecare jucător şi echipa în ansamblul ei. Eu o fac ca antrenor, conducerea ca factor ce decide în funcţie de perspectiva din iarnă”, a încheiat Jerry Gane.

După 18 meciuri disputate în Liga 2, CSM Râmnicu Vâlcea ocupă locul 14 şi tremură în subsolul clasamentului, deşi mai retrogradează doar trei echipe.

Roşu: „Am făcut greşeli în apărare ce ne puteau costa, dar mă bucur că ne-am îndeplinit obiectivul”

UTA a avut noroc la ocaziile celor de la CSM la Râmnicu Vâlcea, iar Laurenţiu Roşu a admis cu fair-play acest lucru la conferinţa de presă susţinută la finalul partidei din Zăvoi.

Au fost şi capitole la care arădenii au stat mai bine, iar antrenorul „alb-roşilor” a vorbit şi despre ele. „Din cauza terenului, dar şi a faptului că în unele momente nu am avut curaj să ieşim cu mingea la picior, a trebuit să jucăm cu minge lungă. Dar, cam la fel au jucat şi ce de la Vâlcea. Astfel, au fost foarte importante duelurile aeriene, apoi mingea a doua, unde, zic eu, am avut un plus recuperând destule baloane. Deşi veneam după un succes important la Târgovişte, doar alte trei puncte şi la Râmnicu Vâlcea ne-ar fi menţinut în apropierea primelor locuri . Dar, la fel ca şi etapa trecută, am avut unele probleme, am şi făcut unele greşeli în apărare ce puteau să ne coste egalul. Trebuie să recunoaştem că am avut şi şansă. Vâlcea are şi ea fotbalişti importanţi cu meciuri în Liga 1, mă refer în special la Dina, Stana sau Munteanu, dar până la urmă mă bucur că ne-am îndeplinit obiectivul la acest meci”, a spus Roşu la puţine minute de la ultimul fluier al „centralului” Omuţ.

CSM Râmnicu Vâlcea - UTA Bătrâna Doamnă 0-1 (0-0)
Stadion Municipal, spectatori 150
A marcat: Copil 73

Râmnicu Vâlcea: Căbuz – Samson, Pîrvulescu, Cr. Munteanu, D. Dumitraşcu – D. Stana, C. Cristea – Ad. Cârstea, Geantă, Vasile – M. Dina. Pe bancă: Muţiu – Mocanu, Buşu, Pîrvu, Stoica, Piscanu, Mihai. Antrenor: Jerry Gane.

UTA: Miron – Polgar, Manea, Gligor, Copaci – Andor, Chindriş, Tănase, Copil – Curtuiuş, Petre. Pe bancă: Barna – David, Jorza, Vlad, Celea, Costin, Filaret. Antrenor: Laurenţiu Roşu.

Arbitri: Marius Omuţ (Oradea) – Ovidiu Timar (Marghita), Răzvan Nistoran (Reşiţa). Rezervă: Mihai Amorăriţei (Cîmpina)
Observatori FRF: Mircea Ciglenean (Cluj), Felix Grigore (Bucureşti)

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...