Administraţie

Nicolae Sărdărescu: “Voi face politica cetăţeanului”

Primarul oraşului Horezu, Nicolae Sărdărescu a reuşit să stingă datoriile preluate de la fosta administraţie, după doar cinci luni de mandat, şi să atragă noi investitori care au creat deja 100 de locuri de muncă.

“Am beneficiat de o ordonanţă de Guvern din luna septembrie, prin care se dădea posibilitatea autorităţilor locale să facă compensări pentru datorii, prin Ministerul Finanţelor. Arieratele, în sumă de 17 miliarde de lei vechi reprezentau achiziţii şi lucrări de asfaltare din anul 2015 şi până în prezent, care nu au fost achitate. În plus, Ministerul Dezvoltării ne-a impus o corecţie de 31 de miliarde de lei vechi pentru parcul fotovoltaic, considerând că nu s-au respectat procedurile de achiziţie a lucrărilor şi au impus această corecţie pentru care primăria s-a împrumutat 37 de miliarde de la Ministerul Finanţelor Publice, pentru care se plătea peste 300 de milioane dobândă lunar. Administraţia locală a făcut o acţiune în instanţă pentru această corecţie şi, în urmă cu o lună, s-a câştigat la Tribunalul Bucureşti. S-au mai pierdut bani, pentru că am mai avut corecţii financiare de 7 miliarde de lei vechi pentru Ambulatoriu, bani care nu au putut fi recuperaţi până în prezent”, a declarat primarul din Horezu, Nicolae Sărdărescu.
“Avem cereri de concesionări de terenuri pentru parcul industrial şi au venit doi investitori foarte importanţi din Vâlcea. Unul dintre aceştia va construi şi un showroom chiar aici, în zona centrală. Anul acesta am creat 100 de locuri de muncă la Horezu pentru producţie, iar din primăvară vom avea încă 200 tot pe producţie, prin investiţii venite din afara judeţului. Eu am promis 400-500 de locuri de muncă în cei patru ani de mandat şi mă voi ţine de promisiune”, a mai precizat edilul Nicolae Sărdărescu.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...