Încă două companii străine şi-au manifestat interesul pentru a investi în localitatea cu care Râmnicu Vâlcea se învecinează la sud-est. Una dintre ele este cu capital integral american şi vizează tot producţia de componente auto, obiect de activitate complementar cu cel al fabricii inaugurate în 2016 de concernul francez Faurecia. Cealaltă este cu capital mixt, majoritar nemţesc, însă domeniul în care activează rămâne încă necunoscut. La fel cum au făcut şi la rugămintea francezilor, sursele noastre din mediul de afaceri local insistă să păstreze cât mai mult misterul în privinţa numelor celor două companii, invocând dorinţa investitorilor de a nu crea turbulenţe pe piaţa locală imobiliară sau pe cea a muncii. Pe lângă cele două despre care am amintit, există deja un zvon cum că şi chinezii ar dori să fie reprezentaţi aici cel puţin de o firmă cu activitate în domeniul logisticii necesare comerţului cu UE. Dar, să nu anticipăm.
Primăria încearcă să finalizeze două investiţii blocate de suspendarea O 28
Atractivitatea localităţii pentru investitori nu este indiferentă administraţiei locale, care face eforturi pentru modernizarea continuă a infrastructurii. Cunoscut fiind că alocările de fonduri guvernamentale prin Ordonanţa 28 au fost temporar suspendate, Primăria Budeşti aşteaptă cu nerăbdare rectificarea bugetară în urma căreia speră să finalizeze lucrările de infrastructură derulate până acum pe O28. Speranţa primarului Ionel Vlădulescu stă în Premierul Dacian Cioloş, care a anunţat că la rectificarea din data de 23 noiembrie vor fi alocate fonduri şi către Ministerul Dezvoltării pentru continuarea lucrărilor de infrastructură.
“Modernizarea drumurilor din satele Piscu Pietrei şi Bercioiu sunt cele două investiţii ale noastre prin Ordonanţa 28 aflate în stadiu avansat de executare, finalizate aproximativ 70%. Deşi s-au blocat finanţările pe O 28 pentru anul acesta, noi am executat câteva lucrări şi după data informării oficiale primite de la Guvern în acest sens, 19 septembrie, şi am rămas cu lucrări nedecontate. Am avut deja o întâlnire cu firmele constructoare şi am stabilit să întocmească o situaţie exactă de lucrări rămase până la finalizarea proiectelor. Parţial, am putea acoperi, ca soluţie temporară, şi din bugetul local suma necesară pentru finalizarea lucrărilor, aproximativ 700.000 de lei, dar asta din bugetul pe anul 2017 şi numai în urma avizului specialiştilor în domeniul juridic”, a explicat Ionel Vlădulescu.