Actualitate

30 de hectare vor fi reîmpădurite la Stoeneşti pe banii statului

Iniţiativa are ca obiectiv stabilizarea terenului afectat de alunecări şi face parte dintr-un plan anual de acţiuni în acest sens

Potrivit inginerului Gheorghe Dinucă, director în cadrul Gărzii Forestiere Râmnicu Vâlcea, importante suprafeţe din judeţul Vâlcea urmează a fi redate circuitului silvic prin acţiunile de reîmpădurire pe care le desfăşoară administraţiile judeţene şi locale în colaborare cu specialiştii Direcţiei Silvice Vâlcea. Un perimetru în suprafaţă de 30 de hectare din comuna Stoeneşti face parte din acest program.
“Sunt cel puţin câteva mii de hectare care ar trebui ameliorate prin împădurire în Vâlcea, pentru că este judeţul cu cele mai multe suprafeţe de frământări ale solului din zona de sud a ţării, cel puţin. Suprafeţele pot fi stabilizate doar prin împădurire, unul dintre beneficiile suplimentare stabilizării fiind, indiferent cine este proprietar, că se creează o nouă sursă de masă lemnoasă pentru populaţie. Un astfel de perimetru de ameliorare prin împădurire a fost stabilit recent pe raza administrativ-teritorială a comunei Stoeneşti, pe aproximativ 30 de hectare, după ce lucrări similare au fost începute şi la Lungeşti şi Stoileşti. Aş vrea să subliniez încă o dată faptul că fiecare primărie din acest judeţ ar putea şi chiar ar trebui să stabilească, împreună cu specialiştii şi proprietarii, acolo unde vorbim de proprietate privată, un perimetru de câteva zeci, poate chiar de câteva sute de hectare pentru reîmpădurire pentru că sunt convins că sunt zone în care se impun astfel de intervenţii”, a explicat Gheorghe Dinucă.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...