Administraţie

În 2017 demarează construcţia noului cămin cultural din Drăgoeşti

Potrivit primarului Gheorghe Melente, edificiul va purta numele domnitorului Mihai Viteazul, despre care izvoarele istorice arată că s-ar fi născut pe aceste meleaguri

Gheorghe Melente, primarul comunei vâlcene Drăgoeşti, vrea să construiască un cămin cultural nou în localitate, deşi administraţia pe care o conduce ar fi reuşit, cu fonduri proprii, să modernizeze şi clădirea din centrul comunei care are în prezent această destinaţie. Accesul în imobilul amintit este obturat de persoanele care au obţinut în justiţie, cu acceptul fostei conduceri a primăriei, o bizară retrocedare a terenului în zonă, inclusiv a unei bucăţi dintre intrarea în cămin şi drumul judeţean care trece prin faţa edificiului. Primăria Drăgoeşti a întocmit deja documentaţia pentru construirea unui nou aşezământ cultural prin Compania Naţională de Investiţii, proiectul primind deja aviz de finanţare.

Noul proiect conţine şi un mic părculeţ şi o parcare

Noul cămin cultural va fi construit în satul Buciumeni, pe un teren aflat în domeniul public al comunei. “În ciuda eforturilor noastre de a explica judecătorilor că este o situaţie ilogică la actualul cămin cultural, nu am reuşit să îi convingem ca mica suprafaţă din faţa clădirii să rămână în proprietatea comunei, cu despăgubiri pentru proprietari. Proprietarul creşte în faţa primăriei porci şi gâşte, singurul acces în cămin fiind asigurat de o alee îngustă. Din această cauză, evenimentele comunităţii nu pot fi organizate decent. Beneficiind de o suprafaţă de teren de aproximativ 4.000 de metri pătraţi la Buciumeni, proiectul noii construcţii are prevăzut, pe lângă clădire, o parcare şi un mic părculeţ, inclusiv cu locuri de joacă pentru copii. Am asigurări din partea Companiei Naţionale de Investiţii că Investiţia va demara anul viitor”, a explicat primarul Gheorghe Melente.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...