Actualitate

Joc politicianist dejucat de primarul Gheorghe Udubae în CL Bujoreni

Deşi le-ar fi fost greu să convingă nouă aleşi să voteze revocarea viceprimarului George Gîngu, adversarii săi politici ar fi vrut neapărat să facă circ în şedinţă

Marţi, 29 noiembrie, Consiliul Local al comunei Bujoreni a fost convocat în şedinţă ordinară. Cinci proiecte de hotărâri au fost cuprinse pe ordinea de zi, unul vizând revocarea din funcţie a viceprimarului PSD George Gîngu, iar altul retragerea lui Gheorghe Sima din funcţia de administrator al Societăţii de Gospodărire Locală Bujoreni. Ambele proiecte de hotărâri au conţinut ridicat de ambiţii politice şi par mai degrabă acţiuni de imagine electorală, deşi au fost iniţiate, printre alţii, de câţiva consilieri cam certaţi cu legea şi învăţaţi să-şi racordeze afaceri la conducta bugetului local.

Ceea ce ştiau, dar nu le-au spus locuitorilor din Bujoreni iniţiatorii proiectului de hotărâre privind revocarea din funcţie a viceprimarului George Gîngu era că, potrivit legii, ar fi avut nevoie de voturile a cel puţin două treimi (adică 9) din totalul celor 13 consilieri locali. Că ştiau de acest amănunt o demonstrează şi faptul că nu au întocmit şi introdus concomitent, pe ordinea de zi a şedinţei, şi un proiect vizând propunerea unui înlocuitor pentru Gîngu. Până la urmă, situaţia a fost rezolvată elegant chiar de primarul Gheorghe Udubae, chiar dacă el este adversar politic al vicelui, fiind PNL-ist. “Am fost plecat două zile în concediu medical şi nu am ştiut de această iniţiativă. La începutul şedinţei am retras proiectul de pe ordinea de zi”, ne-a declarat Gheorghe Udubae.

Celelalte puncte de pe ordinea de zi au vizat iniţiative pur administrative, primul având ca obiect alocarea sumei de 4.500 de lei din bugetul local pentru asigurarea de cadouri şi pachete copiilor din grădiniţele şi şcolile de pe raza localităţii. O altă iniţiativă prevede aprobarea pietruirii, pe o lungime de 200 de metri, a unui drum comunal din satul Bogdăneşti, punctul Cristeşti. De asemenea, aleşii din Bujoreni vor aproba şi cadastrarea şi intabularea domeniului public al localităţii. Toate proiectele au fost aprobate cu vot unanim.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...