Ultima Oră

Gabriel Tudorin, un alt fost actor al Teatrului Anton Pann, va juca printe îngeri

Actorul Teatrului Anton Pann Gabi Tudorin a murit aseară. Vestea că un alt coleg de breaslă, după ce Doru Zamfirescu a părăsit scena tot în acest an, ne-a luat pe toţi prin surprindere. „A sunat ca un trăsnet”, spunea Adrian Roman, managerul Teatrului Anton Pann. Chiar dacă în ultimul timp avea probleme cu sănătatea, Gabi nu s-a plâns niciodată. A jucat şi după ce s-a pensionat, ultimul rol fiind în spectacolul „Aproape” de John Cariani, regia Cristi Juncu.

Marian Gabriel Tudorin, născut la 19 octombrie 1947, în comuna Drăghiceni, judeţul Olt, cunoscut tuturor iubitorilor de teatru sub numele de Gabi Tudorin, s-a numărat printre actorii de forţă ai Teatrului Anton Pann. Absolvent al Universităţii Babeş Bolyai din Cluj Napoca, Facultatea de Teatru şi Televiziune, licenţiat în artele spectacolului, a activat ca actor la Teatrul Anton Pann încă de la înfiinţarea teatrului profesionist, după ce a făcut parte şi din echipa Teatrul Popular. A interpretat pe scena Teatrului Anton Pann roluri memorabile, dând viaţă cu acelaşi talent personajelor de dramă sau de comedie. Cu mult drag a jucat şi în spectacole pentru copii, vocea lui cu tonul ei inconfundabil va rămâne pe coloana sonoră a multor spectacole pentru copii.

A lucrat cu mari regizori, cum ar fi Dan Micu şi Silviu Purcărete. DECAMERON 645, pus în scenă în anul 1993, i-a adus numeroase satisfacţii şi bucurii. Cu unul dintre spectacolele în care a jucat, a urcat şi pe scena Festivalului Naţional de Teatru în anul 2008. Este vorba de „Portugalia”, de Egressy Zoltan, regia Cristian Juncu.

Rolul din „Conul Leonida Faţă cu Reacţiunea şi Politica Zilii” de I.L. Caragiale, regia Adrian Roman, i-a adus premiul de excelenţă pentru întreaga activitate, premiu acordat de Forumul Cultural al Râmnicului. În anul 2010, Gabriel Tudorin a fost desemnat de către Televiziunea Etalon "artistul anului 2010". Iată ce a declarat atunci: "Am crezut că intru în categoria celor expiraţi, dar văd că nişte prieteni buni şi-au adus aminte de mine". De-a lungul anilor, ne-a bucurat pe toţi iubitorii de teatru cu personajele interpretate într-un stil memorabil.

Amintim aici doar câteva din spectacolele jucate pe scena Teatrului Anton Pann: „Un poet şi ½”, de Iulian Margu, regia Iulian Margu; „Doctor fără voie”, de Molière, regia Alexandru Cozub; “Baltagul” – scenariu dramatic şi regia Bogdan Todor Pelerin; „Trei surori” de A.P. Cehov, regia şi scenografia Adrian Roman; „La Kilometru sau În camera mea aveam un pat lângă fereastră prin care vedeam...”, adaptare după schiţele lui Ion Luca Caragiale, regia: Cornelius Păvăloi; „Moftul Român (No.1)”, foileton teatral caragialian, regia: Adrian Roman; „Dragostea lui Don Perlimplin şi a Belisei în grădină”, de Federico Garcia Lorca, regia: Cristian Ioan; „Miltarul Fanfaron” de Plautus, regia Adrian Roman; „Scapin” de Moliere, regia: Dan Micu; „Cum se cuceresc femeile”, de Woody Allen, regia: Goange Marinescu; „Revelion la baia de aburi”, de Reazanov, regia: Goange Marinescu.

Drum bun spre ceruri, Gabi Tudorin! Acolo te vei întâlni cu alţi colegi şi cu siguranţă veţi mai juca alte piese. Rolul tău aici s-a încheiat frumos. Aplauzele celor care te-au văzut în spectacolele de teatru se vor auzi şi acolo sus.

Gabriel Tudorin, actor pensionar al Teatrului Anton Pann, a murit aseară la Spitalul Judeţean de Urgenţă Vâlcea, în jurul orei 23.45, la vârsta de 69 de ani. Azi, 28 noiembrie, trupul neînsufleţit al actorului Gabi Tudorin va fi depus la capela cimitirului din Vlădeşti. Înmormântarea va avea loc miercuri, 30 noiembrie, de la ora 12.30, la acelaşi cimitir.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

28.11.2016 - 19:30Mihai Radulescu:Mare pacat ca acest actor pensionar a plecat asa devreme dintre noi, Dumnezeu sa-l odihneasca in pace !A fost un om mare nu numai la figurat ci si la suflet...

Pagina 1 din 1 (1 comentarii din 1)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...