Actualitate

Râmnicu Vâlcea:

Liviu Marian Pop, huiduit de angajaţii Oltchim

Ministrul a fost scos de jandarmi din mulţime după ce acesta a fost alergat până la intrarea în pavilionul central

UPDATE,13 septembrie. Cei peste 500 de protestatari l-au întâmpinat cu huiduieli pe ministrul Liviu Marian Pop, care a avut nevoie de intervenţia jandarmilor pentru a fi scos din mulţime. Angajaţii au cerut ore în şir demisia Guvernului Ponta din cauza faptului că acesta nu şi-ar fi ţinut promisiunile în ceea ce priveşte plata salariilor restante.Un angajat al Oltchim a fost scos pe targă din mulţime, după ce a leşinat în timp ce încerca să intre cu forţa în pavilionul central, acolo unde se purtau discuţii.Bărbatul s-a lovit la cap şi a fost transportat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Vâlcea.

Ministrul delegat pentru dialog social, Liviu Marian Pop, a sosit din nou la combinatul Oltchim din Râmnicu Vâlcea azi, 13 septembrie pentru a discuta cu angajaţii ce protestează încă de săptămâna trecută.

Ministrul Liviu Pop consideră că dreptul la libera exprimare trebuie respectat, însă pentru a nu încuraja demersuri extreme, precum greva foamei, le va explica angajaţilor Oltchim atât cum au evoluat lucrurile de când s-au întâlnit ultima oară şi până azi, cât şi ce va urma de acum înainte.

Ministrul Liviu Pop le va povesti cum au decurs întâlnirile din această săptămână. Mai exact, luni a avut loc o întâlnire cu principalele trei bănci comerciale şi cu unul din partenerii comerciali cei mai mari ai Oltchim, o firmă puternică din Austria, după care marţi, Vice Prim-Ministrul României şi ministrul Economiei au avut consultări cu toate marile bănci prezente în România, pe tema problemelor din economie şi punctual pe tema Oltchim. Miercuri, la Ministerul Economiei aceştia s-au întâlnit din nou cu reprezentanţii băncilor şi cu furnizori ai Oltchim.

Pe 18 septembrie se va anunţa câştigătorul licitaţiei. Până în prezent, există 12 cumpărători pentru caietele de sarcini, inclusiv cei patru din prima etapă. După 18 septembrie se va negocia contractul cu câştigătorul.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...