Politică

Întreaga organizaţie ALDE tineret din Vâlcea a părăsit partidul

“Verificaţi listele de candidaţi şi veţi înţelege de ce tinerii îl părăsesc pe domnul Lovin!”, susţin demisionarii într-un comunicat remis presei

Decizia plecării dintr-un partid – mai ales unul la construcţia căruia ai contribuit - nu e niciodată simplă. Niciunul dintre noi, tinerii din organizaţia Vâlcea, nu şi-ar fi dorit să fie nevoit să părăsească ALDE, un partid de care ne leagă eforturi personale şi sute de ore de muncă voluntară, precum şi unele bucurii. Cu toate acestea, am întregul sprijin al organizaţiei pe are o conduc atunci când afirm că demisia noastră, în bloc, este consecinţa directă a dezinteresului pe care conducerea partidului l-a manifestat faţă de tineri.

Tinerii nu au niciun cuvânt de spus în ALDE Valcea, chiar dacă efortul lor e necesar în fiecare campanie electorală. Proiectele noastre, dorinţele noastre, ale tinerilor, nu au reuşit să atragă atenţia niciunui lider ALDE de la Valcea. De fapt, singurii tineri din ALDE Vâlcea care contează pentru conducerea partidului sunt cei aflaţi în prag de pensie sau deja pensionari. Tinerii oneşti, care au dorit să se profesionalizeze politic în ALDE, atraşi de ideea unui partid nou, liberal, au descoperit în scurt timp că drumul ales este unul înfundat.

Acestea sunt motivele pentru care, împreună cu toţi colegii mei din organizaţia de tineret ALDE Vâlcea, am luat decizia de a părăsi acest partid. Ca o previziune personală, am convingerea că, în viitorul apropiat, singurii tineri rămaşi în ALDE vor fi cei care, prin diferite legături mai puţin ştiute, sunt conectaţi direct la preşedintele filialei vâlcene. Ceilalţi tineri – puţinii care nu au plecat încă în valurile anterioare de demisii în bloc – fie vor trece la Partidul Naţional Liberal, fie vor abandona ideea de a face politică liberală în România.

În mod firesc, noi am ales Partidul Naţional Liberal comparând listele sale cu cele depuse de ALDE, care abundă de traseişti şi oameni de casă ai preşedintelui partidului la nivel local.

Pentru orice om cu principii şi logică, modul în care PNL a decis să promoveze nu doar tineri, dar şi reputaţi specialişti care nu au mai făcut politică anterior, e mai mult decât relevant. Mulţi tineri bine pregătiţi, mulţi profesionişti din mediul academic sau din societatea civilă şi, foarte important, niciun om cu probleme penale, aceasta este descrierea corectă a listelor PNL, complet diferite de oferta electorală a ALDE.

18.11.2016
Daniel Cîmpeanu - Preşedinte Tineret ALDE Vâlcea

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...