Inedit

Rotary Club Craiova a plantat 4.700 de arbori în două localităţi doljene

Clubul Rotary din Craiova a organizat sâmbătă, 12 noiembrie 2016, o nouă ediţie a proiectului “Rotary plantează”, care s-a dovedit a fi unul de anvergură, cu impact major. Astfel, sâmbătă, 12 noiembrie, de Ziua împăduririi naţionale, membrii clubului s-au întâlnit la Filiaşi, de la ora 9.30, la Şcoala Gimnazială, cu dorinţa de a planta 4.700 de puieţi (achiziţionaţi deja de Rotary Club Craiova).

Plantarea s-a făcute în mai multe locaţii din Filiaşi şi Brădeşti, fiind înscrise peste 250 persoane, tineri şi adulţi, doritori să dea o mână de ajutor pentru un viitor curat şi verde.

Potrivit unor statistici, 5 miliarde de euro a pierdut România din tăieri ilegale de păduri după anul 1990. Practic, tăierile ilegale de pădure prejudiciză statul cu peste 50 de milioane de euro într-un singur an. În România, în fiecare oră sunt tăiate 3 hectare de pădure.

“Nu putem rămâne impasibili ştiind că din vara anului trecut Terra a intrat oficial pe deficit de producţie de oxigen raportat la consumul mondial”, se arată într-un comunicat al Clubului Rotary Craiova.

Misiunea proiectului:

Misiunea Clubului Rotary din Craiova este să implice opinia publică, societatea civilă, cetăţenii localităţilor, autorităţile, mass-media, sponsorii şi, eventual, organizaţiile de voluntariat, în protejarea şi creşterea de păduri.

Rezultate urmărite:

• Impact media naţional cu efect social şi administrativ-politic
• Educaţia tinerilor şi a elevilor din şcoli (efect potenţat şi prin implicarea Interact şi Rotaract)
• Reducerea tăierilor ilegale.

“Avem experienţa unor astfel de acţiuni în colaborare cu Cluburile Interact şi Rotaract, şcolile din judeţ, Primării şi Romsilva (ca furnizor de puieţi) şi considerăm că împreună putem crea un mediu curat şi verde, pentru sănătatea şi viitorul nostru”, mai precizează Clubul Rotary din Craiova.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...