Politică

Vâlceanca Daniela Popescu candidează din Diaspora pentru Senatul României

Născută în Drăgăşani, într-o familie de intelectuali, tânăra profesoară s-a stabilit de mai mulţi ani cu familia în Atena, unde a desfăşurat deja un număr impresionant de activităţi cultural-educative

Încă un tânăr vâlcean a fost invitat să candideze pentru Parlamentul României pe alte plaiuri decât cele natale. Vâlceanca Daniela Popescu va ocupa locul 4 pe lista de Senat a PSD pentru Diaspora. În vârstă de 36 de ani, tânăra provine dintr-o familie de intelectuali, părinţii fiind ingineri agronomi. S-a stabilit de ceva vreme în Grecia, împreună cu soţul şi băiatul lor şi s-a implicat într-o serie impresionantă de activităţi cultural-educative.

“Puternica echipă de candidaţi din care fac parte, ca şi programul PSD, mă fac încrezătoare că ne putem atinge obiectivele şi că îi putem face pe toţi românii să îndrăznească să creadă într-o Românie puternică, stabilă şi prosperă. Activitatea de educator şi implicarea în mediul asociativ românesc din Grecia m-au determinat să cred că sunt necesare o serie de măsuri în ceea ce priveşte românii din străinatate. Mulţumesc Partidului Social Democrat pentru propunerea de a candida, tuturor celor apropiaţi şi prietenilor din comunitatea mea, care m-au încurajat să fac acest pas!”, ne-a declarat Daniela Popescu.

Fondatoare de publicaţie pentru românii din Diaspora

Tânăra născută în Drăgăşani a absolvit în 1999 Liceul Pedagogic la Şcoala Normală “Nicolae Titulescu” din Slatina, cu dublă specializare, învăţător şi educator. A obţinut definitivatul în învăţământ 2001, la Universitatea din Craiova. Din 1999 până în 2003, a exercitat profesia de dascăl la Şcoala Feleleşoiu din comuna vâlceană Dăeşti şi la Şcoala Nr. 8 din Râmnicu Vâlcea. În tot acest timp a fost şi responsabil al Comisiei Metodice, şi responsabil de Cerc Pedagogic. “În Grecia, am lucrat la început ca agent imobiliar, iar apoi, în perioada 2010 – 2015, mi-am exercitat meseria ca profesor de limbă, cultură şi civilizaţie romanească la Comunitatea Română «Sfântul Ştefan Cel Mare» din Atena. În prezent, sunt cofondator şi administrator al ziarului online «All For Romania», din martie 2015, precum şi Preşedinte al Asociaţiei Interculturale Romano - Elene «Dacia», dar şi profesor de limba română în cadrul Şcolii de Limba Română a Asociaţiei”, ne-a mai spus proaspătul candidat la un mandat de reprezentant al Diasporei în Parlamentul României.

“Puternica echipă de candidaţi din care fac parte, ca şi programul PSD, mă fac încrezătoare că ne putem atinge obiectivele şi că îi putem face pe toţi românii să îndrăznească să creadă într-o Românie puternică, stabilă şi prosperă. Activitatea de educator şi implicarea în mediul asociativ românesc din Grecia m-au determinat să cred că sunt necesare o serie de măsuri în ceea ce priveşte românii din străinatate. Mulţumesc Partidului Social Democrat pentru propunerea de a candida, tuturor celor apropiaţi şi prietenilor din comunitatea mea, care m-au încurajat să fac acest pas!”
- Daniela POPESCU, locul 4 pe lista PSD pentru Senat - Diaspora

Organizează şi susţine cursuri de limba română pentru copiii românilor

Pe lângă cele menţionate, Daniela Popescu este absolventă şi a Facultăţii de Contabilitate şi Finante, de modul Psiho-Pedagogic. Deţine deja multiple certificate de competenţă, dintre care amintim şi pe cel pentru limba greacă, emis de Universitatea din Atena, precum şi un certificat de formator. “Ca preşedinte al Asociaţiei «Dacia», am încheiat diferite parteneriate cu şcoli din România, în cadrul cărora participăm cu diferite acţiuni şi proiecte. De asemenea, am organizat mai multe cursuri de limba română la biserica din Pireu pentru copiii românilor stabiliţi aici. În ultimii ani, am participat şi la mai multe acţiuni organizate de Ambasada României, iar acum, pe 27 noiembrie, avem spectacolul «La mulţi ani, România!». Am avut diferite colaborări cu ziarele româneşti, cu televiziuni precum B1 TV sau TVR1, prin intermediul cărora am încercat să promovez activităţi culturale, dar şi informaţii despre situaţia românilor din zona Balcanică”, mai spune Daniela Popescu.

Lista de SENAT a PSD pentru Diaspora:
1. Marius Vili Sârbu (41 ani, avocat în Colegiul Madrid - Spania); 2. Marian Văduva (37 ani, economist, Marea Britanie); 3. Armand Schor (69 ani, inginer, Israel); 4. Daniela Popescu (36 ani, cadru didactic, Grecia).

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

12.11.2016 - 08:28dumitru:umblati toti dupa cascaval -ati parasit romania -niste tradatori de neam si tara -si acum vreti sa o mai si conduceti .....

11.11.2016 - 11:50alina floriceanu:Felicitari Daniela Popescu,noi cei care te-am cunoscut in Atena te sustinem si intotdeauna vom fi alaturi de tine pentru ca,prin faptele tale si spiritul tau intreprinzator ai reusit sa te impui in comunitatea romaneasca.Sunt convinsa ca vei reusi sa ne reprezinti cu onoare in Senatul Romaniei si sa lupti pentru drepturile romanilor care sunt in strainatate!!!Mult succes!!!

11.11.2016 - 09:49Ioana Mandiuc:Mult succes ii dorim!

11.11.2016 - 08:44Gheorghe Viţă:Fratilor fiicare al doilea PARELAMENTAR DIN ROMANIA este turist politic. Din PSD au trecut la PNL, apoi la PPDD, apoi la UNPR apoi la PMP si INVERS. Diaspora ar fi bine sa votezew cu cei care VOR GUVERNA astfel vor latra încă 4 ani.

11.11.2016 - 02:36Sever Grigorescu:Oameni, in articol e vorba despre un candidat de oe locul 4 la Senat! Are vreo vina?

Pagina 1 din 2 (5 comentarii din 8)

< înapoi12
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...