Politică

Curtea de Apel Piteşti a respins contestaţia PER împotriva USR Vâlcea

Reprezentanţii formaţiunii conduse de Nicuşor Dan acuză conspiraţia PSD-PER la nivel naţional prin care se încearcă blocarea accesului USR în Parlament

Zilele trecute, Curtea de Apel Piteşti a respins definitiv şi irevocabil contestaţia formulată de PER Vâlcea împotriva dosarului depus de USR Vâlcea, conţinând listele cu candidaţi pentru alegerile parlamentare din 11 decembrie şi simbolurile formaţiunii, după ce şi Tribunalul Vâlcea dăduse o hotărâre în acelaşi sens. La fel ca în celelalte 50 de situaţii similare înregistrate în 31 octombrie, la nivel naţional, ecologiştii au contestat sigla pe care USR voia s-o înregistreze în buletinele de vot alături de listele sale pe motivul că este identică siglei USB de la alegerile locale. Între timp, pentru a fi siguri că nu mai există alte motive de contesaţie, USR şi-a modificat sigla.

“În Râmnicu Vâlcea, PER a contestat listele noastre din acelaşi motiv pentru care PSD contestase inutil lista depusă de Uniunea Salvaţi România pe Diaspora, având un motiv foarte serios: USB şi USR au acelaşi logo! Contestaţia depusă nu are niciun fundament şi nu are nicio şansă de reuşită, ei speră doar să ne descurajeze, probabil din teamă, că în sfârşit binele va învinge şi în România!
Reamintesc că, în Râmnicu Vâlcea, PER a reuşit să câştige alegerile locale 2016 şi evident primăria, promovând un dublu condamnat penal, încătuşat chiar în timpul mandatului precedent de primar, pe fostul PDL-ist Mircea Gutău, în detrimentul candidatului PSD, un alt fost PDL-ist şi coleg de echipă cu condamnatul! În Râmnicu Vâlcea, PER şi PSD deţin majoritatea în CJ şi CL, voturile lor sunt identice, practic merg mână în mână!
USR Vâlcea are nevoie acum de voluntari în judeţ pentru prima campanie electorală decentă din România. Cu siguranţă nu vom colinda judeţul cu găleţi şi pixuri, în schimb, vom transmite planurile noastre de a repara ţara prin mesaje coerente şi de bun simţ, popularizate pretutindeni de oameni integri. Acesta este noul nostru logo. Cel pe care îl vom folosi în campania electorală. Unul foarte simplu şi uşor de folosit. Noi l-am botezat «Steagul» - pentru că de la asta am plecat când l-am desenat. Orice mişcare are nevoie să se adune sub un steag şi acesta este «steagul» nostru”, a explicat, pe propriul cont de Facebook, Lucian Mîrzoiu, unul dintre reprezentanţii USR Vâlcea.

“Este un atac premeditat împotriva USR: PSD încearcă în mod deliberat să blocheze accesul Uniunii Salvaţi România în alegerile parlamentare din decembrie, folosind tertipuri juridice menite să pună beţe-n roate unui partid nou. Este exact acelaşi lucru pe care l-a făcut PSD în noiembrie 2014 la alegerile prezidenţiale. Atunci a încercat să oprească românii din Diaspora să voteze, acum încearcă să oprească un partid nou, care promovează valori total opuse PSD-ului, să participe la alegeri!”
- Nicuşor Dan, preşedinte USR

Nicuşor Dan: “Este un atac premeditat împotriva USR!”

“50 de contestaţii au fost depuse până pe 31 octombrie împotriva listelor de candidaţi depuse de Uniunea Salvaţi România pentru alegerile din decembrie 2016. În unele judeţe au fost depuse mai multe contestaţii. De exemplu, în judeţul Prahova, în fieful lui Sebastian Ghiţă, au fost depuse cinci contestaţii, două din partea unor persoane private, două din partea A.C.A.S.A si una PER. Toate au fost respinse, dar contestarii au drept de apel în termen de 48 de ore.
Cele mai multe contestaţii au fost depuse de către Partidul Ecologist Român care a încheiat înţelegeri locale cu PSD. O contestaţie este depusă de de Nicoleta Monica Petruţ, persoana care a contestat şi fuziunea USB cu USR, reprezentată de avocatul PSD. Până acum au fost respinse 8 contestaţii şi nu a fost admisă niciuna. Este un atac premeditat împotriva USR: PSD încearcă în mod deliberat să blocheze accesul Uniunii Salvaţi România în alegerile parlamentare din decembrie, folosind tertipuri juridice menite să pună beţe-n roate unui partid nou. Este exact acelaşi lucru pe care l-a făcut PSD în noiembrie 2014 la alegerile prezidenţiale. Atunci a încercat să oprească românii din Diaspora să voteze, acum încearcă să oprească un partid nou, care promovează valori total opuse PSD-ului, să participe la alegeri”, a arătat, săptămâna trecută, şi liderul naţional al USR, Nicuşor Dan.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...