Politică

Cristian Buican solicită clarificări Ministrului Mediului privind aprovizionarea populaţiei cu lemne de foc pentru iarnă

Prin intermediul unei interpelări depuse la Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor, deputatul Cristian Buican i-a solicitat doamnei ministru Cristiana Paşca Palmer clarificări privind aplicarea Regulamentului de valorificare a masei lemnoase din fondul forestier proprietate publică adoptat prin Hotărârea Guvernului nr. 617 din 31 august 2016 publicată în Monitorul Oficial nr. 684 din 2 septembrie. Acest act normativ adoptat de Guvern prevede proceduri clare privind exploatarea masei lemnoase din fondul forestier proprietate publică începând cu anul 2017, proceduri ce au rolul de a diminua abuzurile şi ilegalităţile comise în pădurile României. Însă, din exces de zel şi rea-voinţă, o serie de PSD-işti, uitaţi prin conducerea Romsilva şi prin Minister, pun beţe în roate ocoalelor silvice şi le impun acestora aplicarea prevederilor acestui Regulament şi pentru anul 2016, fapt ce va conduce la imposibilitatea acestor structuri teritoriale de a vinde lemne de foc populaţiei până cel mai devreme în luna ianuarie 2017.

„Chiar dacă acest regulament este foarte bun în ceea ce priveşte stoparea ilegalităţilor, furturilor şi tăierilor ilegale din pădurile proprietate publică, este clar că cineva rău intenţionat încearcă să întindă o capcană actualilor guvernanţi. Dacă în acest Regulament se specifică că aceste proceduri de valorificare a masei lemnoase din fondul forestier proprietate publică se aplică începând cu anul 2017, nu este normal ca directivele venite de la centru spre teritoriu să includă şi anul 2016. Din informaţiile pe care le am, atât în Minister, dar mai ales în conducerea Romsilva, au rămas uitaţi pe acolo o serie de PSD-işti care au ordin de a sabota activitatea acestui Guvern. Am solicitat clarificări direct doamnei ministru Palmer şi sper ca acestea să vină urgent, deoarece aplicarea prevederilor acestui Regulament şi pentru anul 2016 înseamnă că populaţia nu mai poate beneficia în acest an de aprovizionarea cu lemne de foc pentru iarnă direct de la ocoalele silvice”, a declarat preşedintele PNL Vâlcea, deputatul Cristian Buican.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...