Economic

CIECH Soda România - o uzină reconstruită în funcţionare, la 10 ani de existenţă

CIECH Soda România, fostă Uzinele Sodice Govora, sărbătoreşte zece ani de la preluarea de către CIECH Group, care s-a angajat să transforme şi să restructureze uzina pentru a-i asigura supravieţuirea. Astăzi, uzina are o echipă puternică de 650 de oameni, asigură locuri de muncă unui număr de peste 3.000 de salariaţi ai altor companii locale şi şi-a dublat producţia faţă de anul 2006. Investiţiile globale de până acum au atins 220 milioane euro şi au fost dedicate transformării treptate a uzinei. CSR este actualmente singurul producător de sodă calcinată rămas activ în România.

Dimensiunile eforturilor depuse pentru salvarea şi repoziţionarea CIECH Soda România pe o poziţie bună pe piaţă pot fi descrise în mod adecvat prin investiţiile efectuate, dar un indicator şi mai bun este volumul real de muncă asociat investiţiilor făcute.

"Analiza efectuată împreună cu echipa a arătat că, de fapt, în interiorul uzinei au fost derulate peste 80 de proiecte diferite de restructurare, retehnologizare şi schimbare. De la ţevi de alimentare la instalaţii de filtrare, de la cuptoare la picurătoare şi rezervoare de saramură, ca să nu mai menţionez noile calcinatoare, care sunt instalaţii de mari dimensiuni implicând alocare mare de resurse. Am putea spune că am reconstruit împreună o întreagă uzină nouă, în timp ce aceasta producea”- spune Witold Urbanowski, CEO, CSR.

Angajaţii CIECH Soda România au fost implicaţi în elaborarea continuă de proiecte de transformare internă, bazate pe propuneri venite de la angajaţi. Un astfel de proiect, denumit Kaizen, a colectat deja peste 1.000 de idei de îmbunătăţire a activităţii care au fost propuse de angajaţi şi deja implementate.

CIECH Soda România este pe deplin ancorată în comunitatea locală şi este implicată în proiecte "dincolo de zidul uzinei". Un astfel de proiect este dedicat copiilor incluşi în programul de asistenţă socială de la Casa Pinocchio. Un altul priveşte programele educaţionale pentru tineri interesaţi în meserii din industria chimică. În acelaşi timp, CIECH Soda România implementează un proiect comunitar la nivel de grup în Polonia, Germania şi România pentru selectarea celor mai bune proiecte sugerate de elevi şi studenţi pentru schimbarea propriilor comunităţi. Denumit "Chimia uneşte oraşele", proiectul va începe în acest an în Râmnicu Vâlcea.

CIECH Soda România este acum în perioada de planificare de noi investiţii şi ţinteşte o nouă creştere a producţiei şi o diversificare a portofoliului de produse. Pentru definitivarea acestor planuri este necesară însă evaluarea provocărilor rezultate din schimbările în mediul de afaceri atât în România cât şi în regiune, precum şi o relaţie bună şi continuă cu autorităţile şi comunitatea locală. Perspectivele sunt bune, România dispune de o echipă cu o bună experienţă şi de o facilitate de producţie cu o bună poziţie geografică, ce asigură spaţiu pentru consolidări şi creşteri viitoare.

Despre Ciech Soda România

Ciech Soda România este prima unitate de producţie Ciech Group din afara Poloniei şi este singurul producător de sodă calcinată rămas activ în industria chimică din România. Uzina a fost preluată de Ciech Group în anul 2006. Echipa de aproximativ 600 de persoane a USG asigură soda calcinată şi silicat de sodiu- solid şi lichid pentru România, Ungaria, Bulgaria, Moldova, Orientul Mijlociu şi India.

Despre CIECH Group – 70 de ani de prezenţă pe pieţele globale

CIECH este un grup internaţional de companii, gestionate profesionist, cu rădăcini poloneze şi cu o poziţie bine stabilită de lider al sectorului chimic în Europa Centrală şi de Est. Fabrică produse utilizate la producerea unor articole necesare în viaţa de zi cu zi a oamenilor din întreaga lume – produse de ultimă generaţie şi de cea mai înaltă calitate. Profitând de sprijinul unui investitor strategic de încredere, grupul implementează o strategie de dezvoltare globală, extinzându-şi vânzările pe pieţele lumii. În acelaşi timp, combină abordarea modernă a afacerilor cu tradiţia de producţie care se întinde înapoi în timp până în anul 1882.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...