Administraţie

Primarii vâlceni, invitaţi să acceseze fonduri europene

Printr-o adresă oficială, transmisă miercuri, din 26 octombrie 2016, preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, Constantin Rădulescu, a informat primăriile municipiilor şi oraşelor vâlcene că pot participa la sesiunea de finanţare deschisă de Comisia Europeană pentru Programul Orizont 2020: “Proiecte far pentru oraşe şi comunităţi inteligente”.
Conform datelor furnizate de Uniunea Naţională a Consiliilor Judeţene din România, proiectele pot fi depuse, doar electronic, până pe data de 14 februarie 2017 şi trebuie să propună soluţii de integrare la nivel de cartier, pentru case şi clădiri inteligente, reţele inteligente (electricitate, termoficare, telecomunicaţii, apă etc.), stocarea energiei, vehicule electrice, platforme de generare a TIC (tehnologia informaţiilor şi comuncaţiilor). Acestea vor fi evaluate pe baza a trei grupe de criterii: execlenţă, impact şi calitate, eficienţă în implementare.
Scopul programului este de a facilita o transformare de succes a comunităţilor locale către infrastructuri urbane şi servicii care să răspundă solicitărilor utilizatorilor.
“Având în vedere importanţa pe care obţinerea acestui tip de finanţare o poate avea în dezvoltarea infrastructurilor urbane şi a serviciilor şi ţinând cont de faptul că orice entitate publică sau privată, constituită legal, este eligibilă în cadrul Programului Orizont 2020, am luat decizia de diseminare a informaţiilor primite tuturor municipiilor şi oraşelor din judeţul Vâlcea. Sper ca demersul meu să se concretizeze prin obţinerea de finanţări nerambursabile, în cadrul programului menţionat”, a declarat Constantin Rădulescu, preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...