“Privatizarea s-a făcut într-o componentă colaterală strategiei globale anticomuniste. Dacă luăm în seamă că mari combinate de la Câmpia Turzii, Târgovişte, Oţelul Roşu, Brăila, Alro Slatina, Alumină Oradea au fost puse la pământ de aşa-zişii investitori strategici ruşi, înseamnă că ei şi-au dus la capăt misiunea de distrugere economică a inamicului lor care se cheamă România. Inamic pe care l-au avut în vizor dintotdeauna, dar îndeobşte după 1918”, a susţinut ofiţerul cu ocazia lansării, la Vâlcea, a volumului “Factorul intern – România în spirala conspiraţiilor”.
Joi, 20 octombrie, generalul maior (r) Aurel I. Rogojan, specialist în contraspionaj, a lansat, în cadrul unui turneu naţional, la Biblioteca Judeţeană “Antim Ivireanul” Vâlcea, volumul “Factorul intern – România în spirala conspiraţiilor”, inclus în colecţia “Clar Obscur” de Editura Compania. Evenimentul s-a bucurat de prezenţa a numeroase personalităţi, invitat special fiind generalul col. (r) Iulian Vlad, şeful Departamentului Securităţii de Stat şi adjunct al Ministrului de Interne în 1989. Acţiunea a fost iniţiată şi organizată de Asociaţia Cadrelor Militare în Rezervă şi în Retragere – SRI Sucursala Vâlcea, preşedinte col. (r.) Grigore Predişor. În 1989, fostul şef de cabinet al Generalului Iulian Vlad, Aurel I. Rogojan, se afla la comanda Serviciului Independent Secretariat-Juridic al D.S.S. Apoi şi-a continuat cariera ca reformator al serviciului recreat şi consilier al directorilor SRI. A fost general SRI şi profesor la Academia Naţională de Informaţii până în 2006, când a trecut în rezervă.
O lucrare de referinţă, o carte care spune adevărul
Lansarea a mai fost onorată cu prezenţa de cunoscuţii ziarişti Victor Roncea (roncea.ro) şi Corneliu Vlad, analist de politică externă, doi generali rezervişti, specialişti în informaţii, Adrian Bărbulescu şi Constantin Dogaru, Adelina Palade, fost şef în Departamentul de Comunicare al SRI. Conducerea judeţului a fost reprezentată prin subprefectul Aurora Gherghina şi vicepreşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea Adrian Buşu. Sala a fost neîncăpătoare, mulţi dintre cei care au dorit să asiste la unanim apreciatul eveniment fiind nevoiţi să asculte cuvântările chiar de pe hol. Prezentăm, în continuare, câteva din opiniile profesioniştilor în materie de intelligence exprimate despre volum şi autor.
“În noianul de apariţii editoriale, cartea lansată astăzi reprezintă o lucrare de referinţă, în primul rând datorită realismului şi pragmatismului celor prezentate, dar mai ales acuităţii problematicii. De la prima până la ultima pagină, cartea este captivantă, fiecare idee, fiecare articol constituindu-se în câte o probă pentru susţinerea sentinţei finale, o stafie bântuie România, stafia antipatriotismului deşănţat şi a trădării naţionale”, a expus col. (r.) Grigore Predişor, moderatorul întâlnirii.
“Am curajul să spun că generalul Aurel I. Rogojan, de fapt autorul Rogojan, este cel mai rafinat, cel mai înţelept şi cel mai subtil comentator, analist cum se spune mai nou, politic şi geopolitic român în viaţă. Veţi observa, citind cartea, că fiecare frază îţi dă senzaţia că are în spate nişte rafturi de dosare. Aceasta este o carte care spune adevărul, este de o sinceritate absolută”, l-a elogiat şi jurnalistul Corneliu Vlad pe autorul volumului.
Rusia, principala beneficiară a breşelor de securitate create de corupţia sistemului politic
“Titlul volumui pe care vi-l prezint suscită, în mod firesc, întrebările: De ce «Factorul Intern»? De ce «România în spirala conspiraţiilor»? Cel mai inspirat răspuns la aceste întrebări l-a dat publicistul Ioan Buduca, drept pentru care am să-l citez pe larg. «Factorul intern, spune domnul Buduca, este o expresie care la noi n-a avut circulaţie publică până acum. Expresia codifică, în limbajul specializat al serviciilor secrete, o structură neinstituţionalizată a conştiinţelor patriotice dintr-o anume naţiune care veghează, în numele naţiunii, pentru ca identitatea naţională să nu fie periclitată de factorul politic sau de factorii externi ostili naţiunii».
În România, azi, identitatea naţională este periclitată, deoarece pericolul cel mai bine structurat sub care ne aflăm este conspiraţia internaţională nonstatală cunoscută ideologic sub numele neoliberalismului. Neoliberalismul este eticheta ideologică a tendinţelor care azi lucrează pentru a decupla liberalismul clasic de naţionalismul clasic. În ce scop? Nu este un scop al unor state, ci al unor puteri suprastatale (şi non statale), reprezentând megatendinţele globalizatoare şi globalitare.
Are acest scop o necesitate obiectivă? Nebunia lumii în care trăim stă în faptul că răspunsul este afirmativ. Da, necesitatea megatendinţelor globalizatoare derivă din logica libertăţilor economice înţelese, principial, a fi mai importante decât continuitatea identităţilor naţionale. Totul stă în picioare sau cade în funcţie de adevărul (sau utopia mincinoasă cu chip de adevăr) din cuprinsul acestui principiu: sunt libertăţile economice cu adevărat mai importante decât dimensiunile economice clasice ale naţiunilor? (...)
Apariţia cărţii generalului Aurel I. Rogojan ţine, desigur, de factorul intern românesc, dar este contemporană cu renaşterea factorilor interni într-un plan mai general al lumii contemporane.
Volumul la care ne referim (...) nu este o carte care să genereze optimism. Dimpotrivă, părerea mai multora din lectorii avizaţi, ca primă impresie, este aceea că au citit cronica unui pesimist. (...)
Partea de lume în care se află România este astăzi sub presiunea unui complex de riscuri politico-militare şi economice, astfel enunţate în carte: «militarizarea Mării Negre, incertitudinea economică regională, resuscitarea naţionalismului regional şi ameninţarea cooptării Estului Europei de către Rusia prin exploatarea breşelor de securitate create de corupţia sistemului politic».
E drept că, mai ales după summitul NATO de la Varşovia, SUA, prin Alianţa Nord-Atlantică, s-a reorientat către “oprirea reculului prin desfăşurarea de forţe militare de avertizare a Rusiei”.
Dar atmosfera e, oricum, tot mai încărcată şi la nivel global. Un război mondial, afirmă repetat autorul cărţii, nu este deloc exclus, dimpotrivă, «se lucrează la trezirea unei noi mari conflagraţii».
Capitalul politic este un nesecat izvor de profit oneros
“Un neoliberalism nemilos a dominat mulţi ani lumea, îmbrăcat în lozincile unor pretinse valori universale. Crizele pe care încă le generează se dizolvă dureros pe seama popoarelor, de-acum vizibil sătule de înşelăciune, sărăcire şi dictat. Iar propaganda noului ideal îi asociază unei insecurităţi chipurile inevitabile o din ce în ce mai scumpă şi mai intruzivă supraveghere. România trece în felul ei prin acest purgatoriu. Fără lideri, fără program, fără curaj. Doar cu revoltă, judiciarism în exces şi ceţoase târguri geopolitice. «În cancelariile puterii se vorbeşte foarte mult, dar se consemnează foarte puţin ori pe lângă esenţa subiectelor discutate». Documentelor scrise – condiţie a dovedirii secretelor murdare – li se substituie oralitatea şi aluzia decizională, înţelese doar de colaboratori apropiaţi ai înalţilor demnitari, cei iniţiaţi în practicile oculte ale guvernării. Practici cel mai adesea deduse din ritualurile organizaţiilor discrete care le-au deschis, finanţat şi luminat drumul către putere. [...] Capitalul politic este un nesecat izvor de profit oneros. În fiecare campanie electorală, liderii partidelor politice acumulează, pe cont şi risc propriu, câteva milioane de euro, fiecare după importanţa şi şansele partidului. Aspiranţii la fotoliile puterii îşi cumpără locurile pe liste şi funcţiile în administraţia centrală sau în cea locală. Ei ştiu că trebuie să cotizeze oficial la trezoreria partidului, dar numai după ce le-a fost acceptat cuantumul darului cuvenit şefului politic suprem. Cuantumul acestui dar îl comunică şi percepe un reprezentant personal, de regulă, un membru al primei familii politice a partidului.
Sursele acestor bani sunt mai murdare decât cele mai murdare secrete ale puterii. Pentru albirea darurilor politice există reţele ale unor frăţii ale trinităţii criminale transnaţionale – «submasonerii eşuate», servicii secrete şi organizaţii ale mafiei bancare –, acoperite ca fonduri de investiţii, companii de brokeraj, opere de caritate, fundaţii de susţinere a libertăţilor civice etc.”
“Factorul intern – România în spirala conspiraţiilor”, capitolul “Politica sinonimă cu «frauda»”
Despre ce (nu) face România în faţa acestor pericole existenţiale cartea spune, cu menajamente, câte ceva, dar despre ce s-ar cuveni să facă cei de la cârma ţării pentru supravieţuirea noastră ca stat şi ca naţiune, autorul are, probabil, mutarea în plic. Deocamdată ne sfătuieşte «să ne păstrăm rezerve de răbdare pentru când va fi mai rău»”, a arătat generalul col (r.) Iulian N. Vlad.
Un efect direct al războiului informaţional
Volumul este structurat în nouă capitole (fiecare cu un număr de subcapitole) după cum urmează: “Politica sinonimă cu «frauda»”, “Războiul politicii cu serviciile secrete”, “România insurecţiilor electorale”, “Sus cortina, domnilor «…escu»!”, “Justiţie în ţara suspecţilor”, “Fapte şi acte recente în dosarul chestiunii maghiare”, “Nesfârşitele războaie geopolitice”, “Războaie vechi cu variaţiuni noi…”, “Adevărul generalului Vlad în lupta cu falsul”. Într-o generoasă cuvântare, cu accent pus pe nevoia stringentă de trezire a conştiinţei naţionale, autorul a explicat contextul instabil şi pericolele la care este expusă ţara noastră, în cele mai multe cazuri chiar din cauza celor care ne conduc.
“Cartea incomodează mult şi pe mulţi, autorul nu este deloc ceea ce se spune acum politically correct, fiindcă sub această etichetă nu sunt alţii decât neomarxişti sub steag străin (neoliberal, neoconservator şi orice altfel de neo sub a cărui acoperire le este confortabil). (...)
Dacă majorităţile s-ar alcătui democratic şi nu ar fi rezultat al malversaţiunilor, nu ar fi nicio problemă. (...) M-am gândit să relev una dintre cele mai grave probleme ale României, al cărei secret este atât de strajnic apărat, încât dimensiunile şi implicaţiile sale scapă până şi aşilor contraspionajului. Acest secret priveşte întinderea şi adâncimea operaţiunilor unor servicii speciale, între care primează cele ale Moscovei, pentru menţinerea controlului şi manipularea intenţiilor decizionale în sfera celor trei puteri ale statului român, în media şi organizaţiile neguvernamentale.
În ceea ce am avut mai important, ca perspectivă economică, ne-au pus literalmente la pământ, cu complicităţi trădătoare de cel mai înalt nivel.
Pe măsura adâncirii haosului în managementul infrastructurii informatice, controlul străin se realizează total, mai facil şi pe banii noştri.
Dacă cineva crede că Moscova nu este acasă, nu doar în România, ci în întreg arealul est-european, să ne lase în pace şi să se joace de-a securitatea frontierei estice a Europei şi a Alianţei Nord Atlantice cu soldăţeii de plumb. (...)
Puterea «X», dau un exemplu nu chiar pur ipotetic, prin agenţii ei, intenţionează o anumită formulă guvernamentală în varianta că domnul «A» câştigă prezidenţialele. Domnul «A» câştigă. Puterea «Y», care deţine şi hardul şi softul, dă un click şi întoarce situaţia în favoarea sa, câştigătorul devenind domnul «B».
Vă mai amintiţi ce ne spunea cândva domnul Traian Băsescu? «Vor S.T.S.-ul ca să poată arunca 1-2 milioane de voturi dintr-o parte în alta». Stimat auditoriu, am citat din cea mai autorizată sursă. Când a comis deconspirarea era preşedintele suspendat al României şi şi-a trimis din concediu consilierul cu drept de veto în CSAT la şedinţa în care se intenţiona să se clarifice şi temeiul acelei declaraţii care ne-a aruncat în derizoriu Constituţia şi toată democraţia. Nimeni nu s-a scandalizat, nimic nu s-a întâmplat. Este clar că avem de-a face cu intervenţii secrete, care nu au cum fi democratice şi, pe cale de consecinţă, ne sunt deturnate opţiunile şi anulate libertăţile de către instituţii şi persoane cu deprinderi dictatoriale la nivel global. (...)
Antagonismul americano-sovietic a devenit mai puternic şi mai ameninţător, după destructurarea ordinii bipolare, iar statele situate acum pe noua frontieră a confruntării, dacă îşi vor lăsa soarta în mâinile altora, vai de popoarele lor! Spaţiul dintre Marea Baltică şi Marea Neagră este, în intenţia S.U.A., de a fi securizat de NATO. Cum se va realiza acest lucru în pofida categoricei opoziţii a Rusiei este dilema pace sau război. (...)
Această stare de lucruri este un rezultat, un efect direct al războiului informaţional care a modificat mentalul, a afectat percepţiile asupra realităţii şi a manipulat comportamentul social şi opţiunile politice”, a spus generalul Rogojan.