Eveniment

Tânăr comisar, împuternicit temporar ca inspector-şef al IPJ Vâlcea

Fostul coleg de liceu al copreşedintelui ALDE Daniel Constantin i-a luat locul comisarului-şef Ilie Voica prin ordin al Ministrului Afacerilor Interne

Începând de joi, 20 octombrie, prin ordin al Ministrului Afacerilor Interne, comisarul de poliţie Bogdan Berechet (37 de ani) a fost împuternicit să exercite, cu caracter temporar, funcţia de şef al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vâlcea. Noul şef al Poliţiei vâlcene a fost detaşat temporar, pe 15 aprilie 2015, de la IPJ Argeş, pe funcţia de adjunct al inspectorului-şef, în locul comisarului-şef Marius Dascălu. La rândul său, Dascălu fusese împuternicit temporar la conducerea IPJ Gorj.

Bogdan Berechet şi-a început cariera de ofiţer în cadrul Direcţiei Generale a Poliţiei Municipiului Bucureşti. Între anii 2003 şi 2013 a lucrat în cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Piteşti, ca ofiţer specialist la Serviciul de Combatere a Traficului de Persoane. O scurtă perioadă a fost la şefia Agenţiei Naţionale Împotriva Traficului de Persoane. În 2014, tânărul comisar a fost împuternicit în fruntea Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul IPJ Argeş.

Înaintea deciziei ministeriale, IPJ Vâlcea era condus, tot interimar, de comisarul-şef Ilie Voica. Ofiţerul vâlcean a revenit pe funcţia de adjunct al şefului inspectoratului, pe care o deţine încă din iulie 2010.

Soţia, angajată la SRI

Bogdan Berechet este căsătorit, soţia sa fiind angajat al SRI, şi are doi copii. Potrivit declaraţiei de avere, comisarul de poliţie a câştigat în anul în care a condus şi Agenţia Naţională Împotriva Traficului de Persoane aproximativ 36.000 de lei. În 2010, argeşeanul a contractat un împrumut în valoare de 57 mii euro de la BRD, scadent în 2040, banii fiind utilizaţi cel mai probabil pentru achiziţionarea unui teren intravilan de 400 metri pătraţi şi a unei case de 170 metri pătraţi. Potrivit declaraţiei de avere, Bogdan Berechet mai deţine un apartament (70 metri pătraţi) şi conduce aceeaşi maşină de aproape 13 ani.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...