Actualitate

Artificii până la zece seara cel târziu!

Primăria Râmnicu Vâlcea îi obligă pe nuntaşi să renunţe la obiceiul de a încheia serile festive cu jocuri pirotehnice, altfel riscă o amendă de până la 2.500 de lei

Vineri, 28 octombrie, Consiliul Local (CL) Râmnicu Vâlcea este convocat în şedinţă ordinară începând cu ora 12.00. Rectificarea bugului local şi a listei de investiţii pe total surse de finanţare pentru anul 2016, prin majorarea veniturilor şi virarea de credite bugetare de la un capitol la altul şi transferuri de la secţiunea de dezvoltare la secţiunea funcţionare este unul dintre principalele proiecte de hotărâri ce vor fi supuse votului aleşilor. Tot vineri, consilierii municipali vor stabili dacă va fi sau nu eliminată taxa specială pentru susţinerea financiară a culturii şi sportului vâlcean.

Un alt proiect interesant pe ordinea de zi a şedinţei CL este cel privind avizarea organizării de jocuri cu articole pirotehnice de divertisment (artificii) cu ocazia unor evenimente festive private în municipiul Râmnicu Vâlcea. Argumentând că numeroşi râmniceni au depus reclamaţii la primărie pe acest subiect, executivul propune ca astfel de activităţi să nu depăşească ora 22.00 ca desfăşurare. De asemenea, organizatorii evenimentelor vor trebui să depună o cerere pentru aprobarea focurilor de artificii la primărie, cu cel puţin cinci zile înainte de eveniment. În cazul nerespectării acestor condiţii, amenda propusă pentru sancţionare este cuprinsă între 500 şi 2.500 lei.

Tot vineri, consilierii municipali vor aproba sau nu majorarea tarifelor percepute de Romprest pentru colectarea separată şi transportului separat al deşeurilor menajere la 5,99 lei/mc, la 263,32 lei/tonă pentru deşeuri municipale şi industriale şi la 137,14 lei/mc pentru deşeuri provenite din activităţi de reamenajare şi reabilitare a locuinţelor, tarifele incluzând TVA.

Cumpărări de terenuri pe bază de expertize tehnice

Primarul Mircia Gutău a decis şi urgentarea procedurilor de achiziţie a unor terenuri necesare, conform expunerilor de motive ataşate proiectelor de hotărâri, pentru executarea de construcţii şi extinderi. Astfel, se propune demararea procedurilor legale pentru cumpărarea unui teren în suprafaţă de 7.078 mp, situat în punctul Ostroveni – Căminul de bătrâni, în vederea construirii de locuinţe sociale. Demararea procedurilor legale pentru achiziţie va consta în întocmirea unui raport de expertiză tehnică de evaluare. Atât raportul tehnic, cât şi achiziţia în sine, vor fi supuse CL spre aprobare într-o şedinţă ulterioară.

De asemenea, executivul propune aleşilor şi demararea procedurilor legale pentru cumpărarea unui teren în suprafaţă de 2.112,81 mp, situat în zona Târgului Râureni, în vederea realizării unor amenajări la Cimitirul public Râureni.

Contravaloarea pachetelor de Paşte şi Crăciun acordate în 2013, recuperată de la beneficiari

La finalul şedinţei de vineri va avea loc şi o informare a consilierilor municipali privind măsuri de recuperare a prejudiciului constatat prin Decizia Curţii de Conturi nr.22 din 25.07.2014. În urmă cu doi ani, Curtea de Conturi a dispus luarea măsurilor pentru “stabilirea întregii întinderi a prejudiciului adus bugetului local prin plata sumei de 129.613,64 lei reprezentând bunuri în natură acordate cu încălcarea prevederilor legale şi a sumei de 57.300,25 lei, reprezentând cheltuieli de protocol peste limitele legale”.

Contestaţia în contencios administrativ formulată împotriva acestei decizii a fost respinsă de Curtea de Apel Piteşti în 25 martie 2016. Din analiza şi calculul efectuat de o comisie din cadrul primăriei, a reieşit că au fost acordate 1.310 pachete cu produse alimentare, cu ocazia sărbătorilor Pascale din anul 2013, angajaţilor societăţilor şi instituţiilor din subordinea CL, ai primăriei şi ai unor ONG-uri şi 2.200 de pachete cu ocazia Crăciunului. Se propune recuperarea prejudiciului direct de la beneficiari, în cazul angajaţilor municipalităţii şi prin acţiune în instanţă de la ceilalţi.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...