Administraţie

Peste 80% grad de conectare la reţeaua de gaze în comuna Mihăeşti

Administraţia locală emite anual, în medie, 140 de autorizaţii de construire, o parte dintre acestea fiind pentru branşamente

Comuna vâlceană Mihăeşti a depăşit anul acesta 80% din totalul gospodăriilor existente racordate la reţeaua de alimentare cu gaze naturale. Procentul este unul impresionant, având în vedere că localitatea înregistrează constant o creştere a populaţiei, în prezent aceasta numărând aproape 10.000 de locuitori, din care circa 3.000 sunt rezidenţi. În fiecare din ultimii ani, administraţia publică locală a emis în medie 140-150 de autorizaţii de construire, majoritatea fiind pentru construcţii de clădiri (locuinţe şi anexe), iar restul pentru branşamente. “Cele mai multe branşamente la reţeaua de gaze le-am înregistrat în ultimii ani. Oamenii au început să-şi instaleze centrale pentru încălzire şi înlocuiesc, treptat-treptat, combustibilul, trecând de la încălzirea pe lemne sau cărbuni, la cea pe gaze”, ne-a explicat primarul comunei, Constantin Bârzăgeanu.

Încă două firme şi-au deschis puncte de lucru în comună

Existenţa tuturor facilităţilor face ca localitatea învecinată cu Râmnicul să rămână foarte atractivă şi pentru mediul de afaceri. Anul acesta alte două firme şi-au deschis puncte de lucru în Mihăeşti, conform spuselor primarului.
În altă ordine de idei, este în faza finală procedura de licitare a lucrărilor pentru asfaltarea şi modernizarea a 7,7 km de drumuri de interes local, investiţie care presupune inclusiv montarea pe ambele laturi ale arterelor a 14 km de rigole. În luna septembrie, primarul Constantin Bârzăgeanu, a semnat la ADR Craiova contractul de finanţare europeană în valoare de 1 milion de euro. Lucrările vor demara efectiv în primăvara anului 2017.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

06.11.2016 - 23:59mihaela:Asa este.domnu primar a facut foarte multe extinderi de retele..dar din pacate a facut doar atat.cum puteti sa spuneti ca oamenii isi inlocuiesc centrala pe lemne cu cea pe gaz????ce gaz oameni buni???vom vedea vreodata gaz???cand domnu primar a facut decat sa ingroape niste conducte.ar trebuii sa va informati mai bine inainte sa scrieti asa ceva...asteptam de 3 ani de zile sa plateasca domnu primar conducta de gaz,sa putem beneficia de el..dar domnu primar..are alte prioritati..sa faca extinderi...nu sa si plateasca.daca vreti sa stiti..domnu primar a zis ca in comuna asta..sunt 600 de oameni care ast gaz..din pacate asteptam mult si bine..ca nu va venii.niciodata.pacat.pacat de toti oamenii care sunt mintiti si injositi.............

Pagina 1 din 1 (1 comentarii din 1)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...