Politică

Vâlceanul Florin Cîţu, locul doi la Senat pe lista PNL Bucureşti

Economistul are o redutabilă carte de vizită profesională şi s-a remarcat în ultimii ani şi prin critici dure aduse politicii BNR condusă de alt vâlcean, Mugur Isărescu

Vâlceanul Florin Cîţu, experimentat economist şi acid critic al deciziilor BNR (condusă de un alt vâlcean, guvernatorul Mugur Isărescu), a fost validat luni drept candidat de pe locul secund din partea PNL Bucureşti pentru Senatul României. De altfel, PNL Bucureşti se va prezenta la alegerile din decembrie a.c. cu profesionişti de primă mână pe primele trei locuri pentru camera superioară, prima poziţie fiind ocupată de medicul neurochirurg Leon Dănilă (83 de ani), iar cea de-a treia de arhitectul Hildegard Brandl (43 de ani). Ocupanţii primelor trei poziţii pe lista liberală pentru Senat nu au mai făcut politică.

În vârstă de 44 de ani, Florin Cîţu este economist şi analist economic. Până la această vârstă, a acumulat deja o importantă experienţă profesională la importante instituţii precum Young & Rubicam SUA, Banca Naţională a Noii Zeelande, EIB Suedia, ING România. A studiat macroeconomie aplicată la Grinnell College şi Iowa State University. Grinnell College i-a acordat bursă pentru singurul student din Europa de Est şi a finalizat programul în doi ani, faţă de trei ani, cât era durata normală a ciclului de studiu. În 2003 a prezentat la BNR regimul de politică monetară folosit de Royal Bank of New Zealand, model implementat ulterior de BNR.

Alături de vechiul său amic şi colaborator Lucian Isar, dar şi de lideri de opinie în domeniul economic precum Daniel Zamfir sau Gheorghe Piperea, Florin Cîţu s-a remarcat în ultimii ani prin critici dure la adresa BNR şi a guvernatorului Mugur Isărescu, multe dintre ele găzduite şi de “Săptămâna în Oltenia”.

“Eu, sincer, sper că un om care ani de zile a susţinut, de cele mai multe ori de unul singur, piaţa liberă (chiar şi valutară), competiţie, dereglementare, drept la proprietate, libertate economică, cât mai puţină intervenţie a statului în economie, este un lucru bun în Parlament” - Florin Cîţu, candidat pe lista PNL Bucureşti la Senatul României.

“Eu, sincer, sper că un om care ani de zile a susţinut, de cele mai multe ori de unul singur, piaţa liberă (chiar şi valutară), competiţie, dereglementare, drept la proprietate, libertate economică, cât mai puţină intervenţie a statului în economie, este un lucru bun în Parlament”, a scris vâlceanul pe pagina sa de Facebook.

Pornind de la scorul pe care l-a înregistrat PNL în Bucureşti la “locale”, aproximativ 16%, primele trei poziţii pe lisa pentru Senat şi primele cinci sau şase pe cea pentru Camera Deputaţilor sunt considerate eligibile de către liberali în Capitală. La Camera Deputaţilor, ordinea candidaţilor PNL este următoarea: 1. Adriana Săftoiu; 2. Eugen Nicolaescu; 3. Ovidiu Raeţchi; 4. Cristina Trăilă; 5. Florin-Alexandru Alexe; 6. Sulfina Barbu.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...