Ultima Oră

Percheziţii DIICOT în Vâlcea, într-un dosar de evaziune fiscală şi spălare de bani

Grupare infracţională specializată în operaţiuni ilegale cu material lemnos, destructurată

Au fost ridicate 5 laptopuri, 6 HDD, bijuterii 100 piese din metal galben ce pare a fi aur, 5 ceasuri din aur, 362.335 lei şi 7.600 euro

În această dimineaţă, poliţiştii de combatere a criminalităţii organizate şi cei ai Direcţiei Operaţiuni Speciale, sub D.I.I.C.O.T. - S.T. Piteşti, au efectuat 73 de percheziţii în 9 judeţe, la persoane bănuite de tăieri ilegale şi furt de arbori, evaziune fiscală şi delapidare. 30 de persoane au fost conduse la audieri.

La data de 12 octombrie a.c., poliţiştii din cadrul structurilor de combatere a criminalităţii organizate din Vâlcea sprijiniţi de cei din Piteşti, Craiova, Bucuresti, Alba, Sibiu, Gorj, Maramureş, Teleorman si Hunedoara şi cei de la porturi maritime, sub coordonarea D.I.I.C.O.T. - S.T. Piteşti, au efectuat 73 de percheziţii.

Percheziţiile au fost efectuate în judeţul Vâlcea (25), Sibiu (6), Gorj (15), Hunedoara (5), Alba (5), Maramureş (2), Teleorman (2), Argeş (1), Constanţa (12), la sediile şi punctele de lucru ale unor firme şi la domiciliile a 16 persoane bănuite de constituire de grup infracţional organizat, tăieri ilegale şi furt de arbori, evaziune fiscală şi delapidare.

La activităţi au participat şi poliţişti din cadrul inspectoratelor de poliţie judeţene Vâlcea, Argeş, Alba, reprezentanţi ai A.N.A.F., precum şi jandarmi.

În fapt, din cercetări a reieşit că, în perioada 2011-2016, membrii grupării, coordonaţi de un bărbat de 60 de ani, ar fi sustras achiziţionat fără documente legale, material lemnos, pe care ulterior l-ar fi prelucrat în cadrul unei fabrici din judeţul Vâlcea.

Ulterior, cei în cauză ar fi transportat în Portul Constanţa materialul lemnos prelucrat, pentru export către ţările arabe.

Din punct de vedere contabil, cheresteaua ar fi fost subfacturată în cadrul unui circuit format din 4 societăţi comerciale, diferenţa de bani nefiscalizată fiind însuşită de către aceştia.

De asemenea, anumite societăţi din cadrul circuitului economico-financiar ar fi beneficiat şi de sume foarte mari, cu titlu de rambursări de T.V.A..

Prejudiciul cauzat numai pentru un an din perioada investigată, a fost stabilit la o valoare de aproximativ 4.000.000 de euro.

30 de persoane au fost conduse la sediul D.I.I.C.O.T. – S.T. Piteşti, pentru audieri.

Acţiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...