Opinii

 

Ce vrăjeli a mai făcut Katiuşa Andronescu

„Dragnea n-a făcut lucruri ilegale la referendum, aş fi ştiut şi aş fi spus!” - Ecaterina ANDRONESCU - 30 iulie 2013

1. Preşedintele PSD Bucureşti, ECATERINA ANDRONESCU, nu credea că LIVIU DRAGNEA, preşedintele executiv al partidului, se făcea vinovat de acuzaţiile care i se aduceau de DNA, precizând că, dacă ar fi fost aşa, ar fi ştiut şi dânsa şi ne-ar fi spus. Întrebată dacă era posibilă o demisie a lui Liviu Dragnea din funcţia de vicepremier, fostul ministru al Educaţiei a răspuns: „Nu, personal nu cred lucrul acesta şi sper să fie un act de dreptate corectă pe care să-l facă justiţia pentru că fără îndoială domnului Dragnea - după opinia mea de nepriceput în ale justiţiei, dar ştiu din ce a făcut în campanie - i se impută lucruri incorecte”.
Aflând acuzaţiile care i se aduceau în dosarul fraudei la referendum, Liviu Dragnea a ieşit din sediul DNA printr-o uşă lăturalnică. Iar Abramburica a continuat să... „Vă dau şi un exemplu: Eu am fost preşedintele interimar al organizaţiei PSD de Bucureşti în perioada aceea (vara anului 2012, în timpul referendumului pentru demiterea lui Traian Băsescu - n. n.). Niciodată domnul Dragnea, în calitatea domniei sale de secretar general, nu mi-a cerut să aduc la vot, să raportez lucruri care sunt incorecte. Nu s-a întâmplat lucrul acesta şi vă garantez. Aş şti şi aş spune dacă ar fi”, declara vicepreşedinta PSD, pentru Ziare.com.
La observaţia că poate au fost probleme raportate din alte zone ale ţării, Ecaterina Andronescu a precizat cu aplomb că: „În mod normal, cred că un secretar general al unui partid aplică o politică unitară pe toate organizaţiile”. A mai mărturisit că nu a discutat cu Liviu Dragnea ce se va întâmpla dacă acesta va fi trimis în judecată: „Nu stiu ce ar face, dar sper sa nu ajungem acolo”[1].
2. Tanti Kati o comisese de când, în vara anului 2012, descinsese din nou la conducerea ministerului educaţiei. Când predecesorul ei, atunci cooptatul pesedist Liviu Marian Pop, făcuse tot ce era omeneşte posibil pentru a-l proteja pe plagiatorul care-l momise pentru a-l atrage alături de măturoiul trandafiriu. V. V. Ponta, il Dottore, desigur! Şi toate eforturile acestor păcălici în ale reformării educaţiei s-au canalizat spre salvarea de ridicol a şefului lor plagiator! Activitate pe care a continuat-o şi prin calitatea dânsei de preşedinte al comisiei de învăţământ a Senatului!
3. Pe 25 aprilie a. c., Senatul a modificat în totalitate, în comisia de învăţământ, Ordonanţa de Guvern nr. 4/2016[2] privind titlurile de doctor şi plagiatele, iar aceasta a intrat pe ordinea de zi a şedinţei de plen de a doua zi. Pentru ca proiectul să intre pe ordinea de zi a fost nevoie de suplimentarea acesteia, întrucât raportul întocmit de comisie încă nu era redactat. Luând cuvântul în plen, Király András György, secretar de stat în Ministerul Educaţiei, a susţinut poziţia guvernului: „Ministerul Educaţiei susţine Ordonanţa în forma adoptată de guvern”, care prevedea inclusiv că diploma de doctor încetează să mai producă efecte juridice din momentul comunicării dispoziţiei de retragere a titlului. Se înţelege de aici că ministerul nu era de acord cu modificările aduse de senatorii din comisia de învăţământ. Care au schimbat-o de n-ar mai fi recunoscut-o nici mama mare a proiectelor legislative, nu alta! Şi astfel primenită, după adoptare, i-au expediat-o prezidentului spre promulgare. Numai că, atunci când nu se mai aştepta nimeni, pe 19 mai a. c., K. W. Iohannis a retrimis-o Parlamentului, motivând nepromulgarea legii pentru aprobarea OUG 4/2016 prin faptul că amendamentele aduse de Parlament contravin necesităţii de a avea un sistem cât mai corect şi mai transparent de obţinere a doctoratelor[3]. Să ne aşteptăm la vreo reacţie de trezire a conştiinţelor parlamentarilor de bine!? Da de unde! Gaşca de plagiatori şi susţinători ai acestora din forumul legislativ naţional, o vor retrimite fără să o atingă, pentru a nu o contamina cu vreun microb care s-ar putea dovedi fatal furilor - de titluri nemeritate şi nemuncite - pe care-i apără! Din nou, maura şefă a acestei adunături antinaţionale şi-a făcut datoria (deoarece legea, aşa cum a fost croită de Katiuşa, dă dreptul „doctoricilor” să renunţe la titlu, fără să suporte vreo consecinţă! Şi, indiferent de vârsta-i matusalemică, ţinând cont doar de utilitatea sa pentru protejarea intereselor lichelelor de partid şi de stat, şi-a justificat cu vîrf şi îndesat viitorul mandat de parlamentar! Poţi s-o scoţi de pe linia dreaptă a îndeplinirii misiunii sale de spălătoare de cadavre universitare!? Desigur că nu! „Eu cred că s-a întărit exigenţa în ceea ce priveşte acordarea titlului şi retragerea acestor titluri”, a adăugat Andronescu. Ea susţinea că amendamentele propuse plenului de comisia pe care o conduce, sunt menite „să protejeze acest al treilea ciclu de studii de învăţământ superior de derapajele care au adus în presă atât de multe dezbateri, din păcate nefericite, pentru sistemul de învăţământ, cât şi pentru societate în general”. Un amendament al comisiei elimină articolul nou introdus în legea educaţiei de Ordonanţa de urgenţă potrivit căruia „certificatele şi diplomele de licenţă, de master şi/ sau de doctor încetează să mai producă efecte juridice din momentul comunicării dispoziţiei de retragere a acestora[4]”. Şi gata!
4. Baba Cloanţa nu se dezminte; face iar cadouri poporului, mere otrăvite!
A. Miercuri, 5 octombrie 2016, (chiar de Ziua Mondială a Educaţiei!) Comisia pentru învăţământ din Senat a respins cererea preşedintelui Klaus Werner Iohannis de reexaminare a Legii pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 4/2016 privind modificarea şi completarea Legii educaţiei naţionale nr. 1/20011, proiect care ajută doctoratele plagiate şi oferă autonomie sporită universităţilor[5]. Pe 20 septembrie, Camera Deputaţilor respinsese şi ea cererea de reexaminare (deoarece nu a fost întrunită majoritatea calificată pentru adoptare). Una dintre prevederile căreia i s-a opus preşedintele Iohannis, se referă la transferarea către şcolile doctorale - universităţile acreditate să organizeze studii de doctorat - atât a responsabilităţii de a acorda calitatea de conducător de doctorate, cât şi a aceleia de a analiza sesizările privind plagiatele, CNATDCU (Consiliul Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare, este un organism consultativ la nivel naţional), urmând doar să avizeze verdictul (un fel de instanţă de apel, dacă mai apela cineva la el!).
B. Luni, 10 octombrie, cererea de reexaminare a Legii pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 4/2016 privind modificarea şi completarea Legii educaţiei naţionale nr. 1/2011, proiect care ajută doctoratele plagiate şi oferă autonomie universităţilor, a fost respinsă în şedinţa de plen a Senatului (cu 90 voturi „pentru”, 6 abţineri, 12 voturi „împotrivă”). În şedinţa Senatului, Laurenţiu Vlad, secretar de stat în Ministerul Educaţiei a susţinut că „modificările introduse, deşi declarativ au ca scop descentralizarea deciziei privind titlul de doctor, în realitate riscă să submineze calitatea învăţământului superior din România”. Acesta a mai declarat că Guvernul susţine argumentele din cererea de reexaminare a preşedintelui: „După finalizarea evaluării externe a şcolilor doctorale se poate relua discuţia dacă este oportună trecerea exclusivă a responsabilităţii către şcolile doctorale”.
Pentru a obţine rezultatul dorit de toţi furii din politichie ( deoarece, după ce CNATCDU îi executase - prin deciziile de plagiat care-i vizau - pe V. V. Ponta şi Gabriel Oprea, clasa repetenţilor cu doctorat din politică s-a cutremurat de spaimă), a luat cuvântul ECATERINA ANDRONESCU, preşedinta Comisiei de Învăţământ: „Aş vrea să subliniez că pentru calitatea unei teze de doctorat principalul răspunzător trebuie să rămână şcoala doctorală. Potrivit acestei legi, creştem responsabilitatea şcolii doctorale şi trebuie să spunem că nicăieri în lume nu există o instituţie deasupra universităţii care acordă o diplomă. Acest proiect nu desfiinţează CNATDCU, care rămâne instanţa de recurs. Pentru toate tezele, prin ordin de ministru nu se poate retrage decât tot prin ordin de ministru, CNATDCU rămâne for decizional pentru cazuri de derapaj. Universitatea este obligată să îşi stabilească filtre suplimentare pentru a-şi întări exigenţa. Vreau să vă asigur că prin intervenţia comisiei sancţiunile s-au înăsprit. Sancţiunile pe care le poate da fie universitatea, fie CNATDCU merg până la desfacerea contractului de muncă, retragerea titlului şi de a nu mai putea participa la concursuri. Am judecat cu echilibru şi înţelepciune.” Ăsta a fost discursul susţinut astăzi de cotoroanţă în plenul Senatului. L-am reprodus in extenso pentru a afla cam ce-i trece prin minte[6]. Alţi vorbitori, precum pupilul Mihnea Costoiu (senator PSD şi rector al Universităţii Politehnice din Bucureşti), Daniel Barbu (actual ALDE, fostul ministru al culturii care nu era de acord să cheltuim bani de la buget pentru bolnavii de SIDA, cel care declara recent că parlamentarii au o viaţă mai periculoasă decât militarii de pe teatrele de operaţiuni din străinătate), au pledat pentru respingerea cererii de reexaminare! Şi.. gata!
Devoţiunea acestei fiinţe pentru manopere în folosul ei şi al intereselor private ale unor acoliţi se pare că nu are nicio limită. (Par)cursul activităţii sale parlamentare, guvernamentale, profesionale etc., nu cunoaşte obstacole sau temeri. Temerara pionieră merită să fie... urmărită; viitorul nu ne-a spus încă toate adevărurile despre activitatea ei trecută şi prezentă. Sunt dosare la care se mai sapă. Şi, cât de curând, sper să dea de stele-n... apă!

________________________________
[1]http://www.ziare.com/ecaterina-andronescu/psd-bucuresti/andronescu-dragnea-n-a-facut-lucruri-ilegale-la-referendum-as-fi-stiut-si-as-fi-spus-1248886
Postaci iritaţi şi-au lăsat urmele trecerii lor prin spaţiul virtual, criticând vituperant apetitul d-nei pentru rolurile de primadonă, în ciuda repetatelor eşecuri ale îndelungatei sale activităţi politruce:
„Te priveşte cu ochi blânzi de bunicuţă înţelegătoare nici nu bănuieşti ca în faţa îţi stă o coruptă si o puscariabila ahtiata după bani si putere si gropar al învăţământului românesc”;
„Nu mai exista sanse de reformare a „clasei” politice. Sutul in dos e singurul pas inainte pe care il putem face”;
„Ecaterina Andronescu, aceasta Elena Ceausescu de tip FSN, mama diplomelor false si a plagiatelor... Datorita acestei politruce impostoare, mii de tineri pleaca si studiaza in strainatate. INVATAMINTUL ROMANESC A AJUNS O CLOACA DE NON VALORI SI IMPOSTORI cin pricina ei si a slugoilor ei care s-au perindat prin minister. Face parte din cel mai odios asa-zis partid, de fapt o mafie rosie comunsito-securista organizata care a distrus tara dupa 89. E la fel de criminala moral ca si tovarasul ei de drum, Iliescu”;
„Aceasta Andronescu e mult mai nociva ca altii insa. Ea a distrus invatamntul romanesc, adica ne-a furat VIITORUL.. A comis o CRIMA ODIOASA pentru care ar trebui sa infunde ocna pe viata ca dusmanca a poporului român!”;
„Distrugatoare invatamantului romanesc, unul dintre cei mai nocivi ministrii de dupa Revolutie. Inca mai hotaraste, mai conduce, mai activeaza? Nu mai sunt sperante”;
„Si mai tare e alaturarea celor doua cadre "didactice", Ecaterina Andonescu si Cristina Anghel”;
„O RUSINE pentru invatamantul romanesc sunt toate aceste incercari ale fostilor ministrii din UPB ( in speta d-na Andronescu ) care nu fac decat sa acopere MIZERIA din universitati - nepromovarea tinerilor, nepotismul, promovarea pe criterii clientelare, plagiatul, neimplicarea celor mai tineri in proiecte etc - si sa o bage sub pres...NU REFORMA IN INVATAMANTUL UNIVERSITAR ci CONSERVAREA PUTERII (DISCRETIONARE!!!) avuta de actualii profesori-sefi de catedre-cu state vechi (unii dintre ei INCLUSIV la SECURITATE!!!) . Cei tineri pot emigra IN VOIE!!!! Cui ii pasa ?”;
V-am zis că-s supăraţi rău!? Şi pe bună dreptate!
[2] http://senat.ro/Legis/PDF/2016/16L207OG.pdf
Vezi şi modificările aduse de Senat acestui act normativ, la link-ul: http://senat.ro/Legis/PDF/2016/16L207CR.pdf
Vezi şi: https://pressone.ro/senatorii-schimba-iar-titlul-de-doctor-se-acordaretrage-de-catre-universitati/
[3] http://www.hotnews.ro/stiri-esential-21042382-iohannis-retrimite-parlamentului-legea-care-ajuta-doctoratele-plagiate.htm
[4] http://www.edumanager.ro/articol.php?id=17785
[5] http://www.hotnews.ro/stiri-esential-21338426-ordonanta-care-ajuta-plagiatorii-merge-mai-departe-comisia-pentru-invatamant-din-senat-respins-cererea-reexaminare-depusa-iohannis-trimis-votul-definitiv.htm
Vezi şi la: http://www.hotnews.ro/stiri-esential-20961612-bucuria-plagiatorilor-noua-runda-modificari-drastice-legea-educatiei-senatul-universitar-abilita-conducatorii-doctorat-sesizarile-privind-doctoratele-plagiate-analizate-sanctionate-tot-nivelul-univers.htm
[6] http://www.hotnews.ro/stiri-politic-21343034-ordonanta-plagiatelor-ordinea-plenului-senatului-daca-este-votata-cnatdcu-scos-din-circuuitul-analizarii-plagiatelor-lucrarile-doctorat.htm Vezi şi: http://www.evz.ro/plagiate-cnatdcu-nu-mai-verifica-doctoratele.html 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...