Special

Reprezentaţie anulată la Râmnic Inter Fest din cauza numeroaselor stângăcii organizatorice

Piesa “Fă-mi loc!” a Teatrului Dell’Arte Bucureşti, în distribuţie cu Medeea Marinescu şi Marius Manole, nu va mai avea loc sâmbătă, 15 octombrie, de la ora 21.30

Anunţată, în programul iniţial al Festivalului de Teatru Râmnic Inter Fest, aflat la a şasea ediţie, ca urmând a avea loc sâmbătă, 15 octombrie, de la ora 21.30, în sala mare a Grand Hotel Sofianu, reprezentaţia piesei “Fă-mi loc!” a Teatrului Dell’Arte Bucureşti a fost anulată de organizatori luni, 10 octombrie. Măsura a generat nemulţumiri în rândul iubitorilor de teatru care îşi propuseseră să meargă la piesa din distribuţia căreia fac parte Medeea Marinescu şi Marius Manole.
Reprezentanţii Teatrului Municipal Ariel Râmnicu Vâlcea au explicat celor care au sunat pentru a afla dacă mai sunt disponibile bilete la reprezentaţie că de vină ar fi administratorii Grand Hotel Sofianu, care au anunţat în ultima clipă că sâmbătă este programată o nuntă în localul respectiv. “Domnul director (al Teatrului Ariel, Nicolae Pohirc – n.r.) este supărat foc pentru că de la Grand Hotel Sofianu ni s-a comunicat că sâmbătă are loc acolo o nuntă. Noi ştim că astfel de evenimente se programează cu mult înainte”, a explicat telefonic reprezentanta Teatrului Ariel. Numai că lucrurile nici pe departe nu par să stea aşa cum încearcă să se scuze organizatorii festivalului. Deja există şi alte nemulţumiri legate de modul în care decurge evenimentul, unele exprimate vehement şi pe reţelele de socializare online. “Penibilă întreaga organizare a festivalului de teatru... În primul rând s-au acceptat rezervări telefonice, sperând oare de ce? Că se adresează unui public oarecum civilizat. Rezervările la spectacolele de teatru s-au epuizat relativ repede, dacă doreai să cumperi un bilet, ţi se spunea: pardon, sunt date. Ei, şi la ora spectacolului, multe rezervări nu au fost onorate. Ca să nu mai vorbim de atât de multele rezervări pentru «partid» & Co. Nu ne mai facem bine... Ăştia nici pe gratis nu vin”, a punctat pe Facebook o râmniceancă.

Simultan teatral Ariel şi Anton Pann, de la ora 19.00

Contactaţi telefonic de noi, reprezentanţii Grand Hotel Sofianu au cu totul altă versiune. “Noi am pus la dispoziţie gratuit sala pentru reprezentaţii, dar am precizat că sâmbăta nu pot avea loc pentru că avem alte evenimente programate cu mult timp înainte. Nu credem că se dă vina pe noi, dacă există o astfel de problemă. Ar fi şi păcat, pentru că e onorant ca Râmnicul să găzduiască un astfel de regal teatral. Deci sâmbătă, sub nicio formă nu ar fi putut avea loc reprezentaţii de teatru în sala noastră”, ne-a declarat reprezentantul GH Sofianu. Declaraţia acestuia este confirmată şi de faptul că în sala respectivă au fost programate cu generozitate reprezentaţii în aproape toate serile din cursul săptămânii, mai puţin cele de weekend.

Au existat râmniceni care s-au întrebat de ce nu a fost rezervată şi Sala Mare a Consiliului Judeţean Vâlcea, recent modernizată, pentru acest festival. Explicaţia celor de la Ariel a fost lapidară: “Am depus cereri şi am primit răspuns negativ”. Totuşi, sursele noastre din cadrul CJ Vâlcea neagă vehement că ar fi fost primite oficial solicitări în acest sens din partea celor de la Ariel sau a celor de la Primăria Râmnicului, co-organizatori ai evenimentului.

Până la urmă, modificarea efectuată în programul reprezentaţiilor de sâmbătă pare a fi şi răspunsul la misterioasa dilemă generată ad-hoc. Din trei reprezentaţii de forţă, au rămas numai două, ambele de la ora 19.00, coproducţia Teatrului Municipal “Ariel” Râmnicu Vâlcea cu Teatrul Naţional “Marin Sorescu” Craiova – “GEORGE DANDIN sau Soţul păcălit”, în sala Cinematografului “Geo Saizescu” şi Teatrul “Anton Pann” Râmnicu Vâlcea cu piesa “Ubu rege”, în sala Teatrului Anton Pann. Cele două piese vor fi urmate, de la ora 22.00, la Union Pub, de Cafe-Teatru – „Autumn Leaves”, în distribuţie cu Oana Sârbu (voce) şi Puiu Pascu (pian).

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...