Sub Lupă

Firmele lui Dulăcioiu, specializate în fraude pe bandă rulantă

Primari şi directori de societăţi şi instituţii bugetare din Vâlcea au fost făcuţi complici involuntari la contracte împovărătoare de lăcomia şi lipsa de scrupule a unui pretins justiţiar

Noi documente obţinute de “Săptămâna în Oltenia” confirmă faptul că asociaţii Olteam Paper SRL, societate protejată conform Legii nr 448/2006, care reglementează drepturile şi obligaţiile persoanelor cu handicap acordate în scopul integrării şi incluziunii sociale a acestora, s-au racordat nesimţit la bugetele tuturor instituţiilor publice la conducerea cărora au găsit persoane mai slabe de înger. Până în luna ianuarie 2016, când i-a cedat locul în Olteam Paper soacrei sale, unul dintre asociaţi a fost Eduard Gheorghe Dulăcioiu. Acelaşi personaj deţine şi Vilspopress SRL, societatea editoare a unei publicaţii locale de informaţii sportive, anunţuri şi comentarii politico-administrative. Documentele în posesia cărora am intrat prin metode jurnalistice relevă faptul că zeci de primării de localităţi vâlcene, dar şi alte instituţii, au achitat simultan ambelor firme ale lui Dulăcioiu sume extravagante sau chiar scandaloase, de multe ori serviciul prestat părând a fi acelaşi sau oricum îndoielnic. De altfel, aşa cum am arătat în ediţii anterioare ale publicaţiei noastre, caracterul dubios al afacerilor Olteam Paper SRL a intrat deja în vizorul procurorilor DNA, precum şi al poliţiştilor care investighează fraudele economice.

Bugetul comunei Budeşti, muls lunar de 1.200 de lei fără TVA pe două firme

Conform declaraţiei de interese aferente anului 2015 a soţiei lui Eduard Dulăcioiu, angajată a Direcţiei Judeţene de Evidenţa Populaţiei Vâlcea, reiese clar interesul acestuia, 100%, în funcţie de părţile sociale deţinute, în Vilspopress SRL şi 50% în Olteam Paper SRL. Acelaşi document are anexat un lung şi ridicol pomelnic al majorităţii contractelor derulate în anul respectiv de cele două societăţi cu primării şi alte instituţii vâlcene.
Astfel, reiese că Vilspopress a încasat lunar, în 2014 şi 2015, suma de 900 de lei fără TVA de la Primăria comunei Budeşti, la vremea respectivă condusă de primarul Gheorghe Mirea, care a renunţat să candideze la un nou mandat la alegerile locale din luna iunie a anului curent. Acelaşi document relevă că şi Olteam Paper SRL a încasat, tot în intervalul de timp amintit, 300 de lei lunar, tot fără TVA, pentru “prestări servicii, anunţuri, machete etc.”. Fostul primar Gheorghe Mirea ar fi trebuit să ştie, înainte să fie generos din banii publici, că Olteam Paper nu editează nicio publicaţie şi nici nu putea, conform legii, presta astfel de servicii prin intermediul publicaţiei editate de Vilspopress, cu care deja avea un contract extravagant.


Sume mai mici, câte 300, respectiv 200 de lei lunar plus TVA, au fost încasate de cele două firme simultan şi de la Primăria Valea Mare

FRÁUDĂ, fraude, s. f. (Jur.) Săvârşirea cu rea-credinţă, pentru a obţine foloase, a unor acte de atingere a drepturilor altuia (păgubitoare pentru altă persoană); hoţie. ♦ Sumă sustrasă prin înşelăciune, prin defraudare. [Pr.: fra-u-] – Din fr. fraude, lat. fraus, fraudis.

Infracţiuni contra patrimoniului prin nesocotirea încrederii

Art. 244 Noul Cod Penal
Înşelăciunea
(1) Inducerea în eroare a unei persoane prin prezentarea ca adevărată a unei fapte mincinoase sau ca mincinoasă a unei fapte adevărate, în scopul de a obţine pentru sine sau pentru altul un folos patrimonial injust şi dacă s-a pricinuit o pagubă, se pedepseşte cu închisoarea de la 6 luni la 3 ani.
(2) Înşelăciunea săvârşită prin folosirea de nume sau calităţi mincinoase ori de alte mijloace frauduloase se pedepseşte cu închisoarea de la unu la 5 ani. Dacă mijlocul fraudulos constituie prin el însuşi o infracţiune, se aplică regulile privind concursul de infracţiuni.

Detalii: http://legeaz.net/noul-cod-penal/art-244

Un alt exemplu de lăcomie nesimţită din partea lui Dulăcioiu îl reprezintă contractele din 2015 cu Primăria oraşului Ocnele Mari. Olteam Paper a avut aici un contract lunar în valoare de 300 de lei fără TVA, în timp ce Vilspopress s-a “mulţumit” cu aceeaşi sumă. Însă, tot Olteam Paper a încasat suplimentar, în perioada martie-august 2015, de la administraţia publică a orăşelului vecin cu Râmnicul suma de 9.200 de lei fără TVA, în urma unei cereri de oferte de care puţini au ştiut, la vremea respectivă, pentru “servicii de informare şi publicitate proiect european”. Nu am avut timpul necesar pentru a studia foarte atent ce înţelegeri economice au avut firmele lui Dulăcioiu cu Primăria Ocnele Mari şi în anii dinainte de 2014. Presupunem că este deja destul de evident, după enunţarea doar a acestor două exemple, cu dovezi în facsimil, cum a fost disimulată achitarea de sume enorme de bani publici din bugetele locale către firmele unui individ care nici presă autentică nu ştie să facă, nici vreun extraordinar obiectiv de audienţă locală şi regională nu a atins de curând.

Contractele lui Dulăcioiu devin obiect de studiu şi pentru Curtea de Conturi

Şi exemplele pot continua la nesfârşit. Spaţiul editorial limitat ne împiedică să evidenţiem fiecare caz în parte. Cert este că Olteam Paper SRL a facturat servicii îndoielnice din punctul de vedere al specialiştilor în achiziţii publice consultaţi de noi la cel puţin opt primării de localităţi vâlcene simultan cu Vilspopress SRL. De asemenea, conform declaraţiilor de interese ale soţiei sale, funcţionar public, se confirmă şi contractele penale ale Olteam Paper SRL cu APIA Vâlcea, RAJDP sau Primăria Râmnicu Vâlcea, despre care am amintit în ediţii anterioare ale publicaţiei noastre. Contracte care, reamintim, fac obiectul unor riguroase cercetări penale ale procurorilor DNA şi ale poliţiei economice. Fiind vorba despre un individ care este cunoscut şi în presa locală, jena noastră evidentă este de înţeles, credem. Dar, mai presus de ea, în devoalarea afacerilor lui imorale şi ilegale a avut la bază tot timpul şi strădania de a avertiza, cu dovezi clare, primarii şi conducătorii de instituţii şi societăţi publice la ce se expun dacă nu sunt atenţi ce contracte semnează cu un astfel de personaj. Din informaţiile noastre, şi experţii Curţii de Conturi vor lua la purecat aceste înţelegeri comerciale ilegale.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

23.11.2016 - 09:09Antiprosti:Sa ţineţi minte data de 2 NOIEMBRIE 2016.

23.10.2016 - 17:37Dulacioiu:Diseara iar ma imbat. Cum pot unii sa aiba mai mult ca mine iar eu sa fiu un ratat? Pfff ma fileaza un securist nenorocit... Asta nu ştie va eu sunt agent mosad?

23.10.2016 - 17:22Dulacioiu COCALAR:Cocalarul presei valcene, asta este Dulacioiu. Mai sunt si altii, dar el ii intrece pe toti. Nu mai pierdeti timpul, sesizati organele de control in continuare sa-i ia la purecat toate ilegalitatile.

19.10.2016 - 16:07Adrian Pana:Indiferent despre cat de multe si mari ar fi... emotiile pe care le trezesc articolele noastre, ori sensibilitatea conflictului pentru cei vizati, va rog sa folositi termeni decenti si, mai ales, in limitele legii, in exprimare. Este primul si ultimul avertisment la acest post. Multumesc.

18.10.2016 - 19:30ma ta:sterge futu ti gura ma ti. sterge bagami as in mata de zdreanta ca poate vin si ma pis pe tine. morti ma ti cu lunsajul mediatic al ma ti. semnattpv

Pagina 1 din 3 (5 comentarii din 15)

< înapoi123
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...